Nem kártalanítja a Terra a felhasználóit

-

Az alap a folyamatban lévő peres ügyekre hivatkozott annak indoklásaként, hogy nem tudja a fennmaradó eszközeit a legkisebb felhasználókkal kezdve szétosztani az UST-birtokosok között.

A Luna Foundation Guard vagy LFG, a Terra ökoszisztémára összpontosító alap nem tud ütemtervet adni arra, hogy a stablecoin TerraUSD dollárról való leválását követően hogyan osztja szét a felhasználóknak az eszközöket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy október 7-i Twitter szálban az LFG a „folyamatban lévő és fenyegető peres ügyekre” hivatkozott az okok között, amiért nem tudja kiosztani a megmaradt eszközeit az UST felhasználóknak.

Az alap tartalékai a májusi piaci visszaesés előtt több mint 4 milliárd dollárnyi eszközt tartalmaztak, ez az összeg mostanra nagyjából 105 millió dollárra csökkent.

„A forgalmazás jelenleg nem lehetséges. Amíg ezek az ügyek lezáratlanok, nem lehet ütemtervet megállapítani a megoldásra. Nem hagyjuk abba a munkát, hogy képesek legyünk végigvinni ezeket az eredeti terveket, és a várakozók elsőként értesülnek majd az új fejleményekről.”

A bejelentésre reagáló Twitter-felhasználók kritizálták az alapot, amiért nem ajánlott fel gyors kártérítést, és a Terra társalapítóját, Do Kwont az összeomlásban való állítólagos részvétele miatt.

„Ha meg akartátok volna csinálni, már rég megtettétek volna a pereskedések előtt. Elég időtök lett volna, de ehelyett Do Kwon a tőzsdéket hibáztatta, amiért nem szolgáltattak adatokat.”

A dél-koreai hatóságok az ökoszisztéma összeomlása után eljárást indítottak Kwon és a Terrás társai ellen. Szeptemberben egy dél-koreai bíróság elfogatóparancsot adott ki Kwon ellen, majd az Interpol felvette a nevét a Red Notice, a legkeresettebb bűnözők listájára.

A cikk megjelenésekor Kwon tartózkodási helye ismeretlen volt, de a Twitteren azt mondta, hogy „zéró erőfeszítést tesz, hogy elrejtőzzön”.

Október 5-én az ügyészek elfogatóparancsot adtak ki a Terraform Labs üzleti vezetője, Yoo Mo ellen, ami a dél-koreai letartóztatásához vezetett, mielőtt egy bíró állítólag elutasította a jogi lépéseket.

A dél-koreai külügyminisztérium arra is felszólította Kwont, hogy október 20-ig adja le az útlevelét, különben azt kockáztatja, hogy az okmányt érvénytelenítik és nem állítják ki újra.


Olvastad már? Egy felhasználó azt állítja, hogy megtalálta Satoshi rég elveszett jegyzeteit

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!