Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: tovább csökkent mindkét kriptopénz

-

A bitcoin gyengébben teljesített szombaton, mivel a kriptopénzek árfolyamai továbbra is a pirosban voltak a legutóbbi amerikai nem mezőgazdasági foglalkoztatottakról szóló jelentést (NFP) követően.

A token a negyedik egymást követő napon esett, és közben közelebb került egy kulcsfontosságú támaszponthoz. Az Ethereum szintén a mínuszban volt, és közben ötnapos mélypontot ért el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A hétvége kezdetén a bitcoin (BTC) piacain továbbra is medvés hangulat uralkodott, mivel tovább emésztették a legutóbbi nem mezőgazdasági bérszámfejtési (NFP) jelentést.

A vártnál jobb munkahelyi jelentést követően a BTC/USD a nap folyamán 19.395,79 dolláros napközbeni mélypontra esett.

Ez a lépés a 19.200 dolláros kulcsfontosságú támaszpont közelébe sodorta a tokent, és a cikk írásakor a hatnapos mélypont közelében kereskednek vele.

BTC/USD – Napi grafikon

A grafikonra pillantva a 14 napos relatív erősség index (RSI) is csökkent, és szintén a 45,70-es alsó értékhez közelít.

Annak ellenére, hogy közelebb került ehhez az aljhoz, a 10 napos (piros) mozgóátlag nemrég átlépte 25 napos (kék) megfelelőjét, ami jellemzően a bullish momentum jele.

Amennyiben a BTC a 19.200 dolláros padlóig mozog, valószínűleg a bikák beáramlása várható, akik meg akarják venni ezt a mélypontot, és ennek eredményeképpen az árakat magasabbra küldik.

Ethereum

Az Ethereum (ETH) szintén a negyedik egymást követő napon esett, és a token eközben kitört egy kulcsfontosságú támaszpontról.

A világ második legnagyobb kriptopénze szombaton 1321,75 dolláros mélypontra csökkent, egy nappal azután, hogy 1356,88 dolláros csúcsot ért el.

A mai eladás eredményeként az ETH/USD az 1.330 dolláros támasz alá esett, és jelenleg október 3. óta a legalacsonyabb ponton található.

ETH/USD – Napi grafikon

A grafikonról úgy tűnik, hogy az RSI most minimálisan a saját 42,00-as alsó szintje felett van, az árfolyam pedig a cikk írásakor az 1.328 dolláros szinten áll.

A BTC-vel ellentétben a mozgóátlagok keresztezése nem történt meg, azonban a trendvonalak közeledni látszanak ehhez a ponthoz.

Összességében a jelenlegi piaci turbulencia ellenére is úgy tűnik, hogy a bikák továbbra is az 1400 dolláros szint áttörését célozzák.


Olvastad már? Árelemzés: DXY, BTC, ETH, BNB

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3 kriptó 1 dollár alatti áron 100-szoros megtérülésért: (ADA), Notcoin (NOT), és az ETFSwap (ETFS)

Vendégbejegyzés A bikafutás mindig lehetőséget kínál a kripto befektetők számára, hogy életre szóló nyereséget érjenek el. A forgatagban az ETFSwap (ETFS), a Cardano (ADA) és a Notcoin...

Mikor kezdődik az altcoin szezon? Michaël Van de Poppe elemző jóslata

Az elemzők az altcoinszezon lehetséges kezdetéről szóló spekulációktól pezsegnek, amit az altcoinok teljes piaci kapitalizációjának közelmúltbeli megugrása táplál. Ebben a rohamban az Ethereum áll az élen,...

Decentralizált álmok: Hogyan építi a kripto az online szerencsejáték jövőjét?

Vendégbejegyzés Az egyetlen út előre vezet - az iGaming iparágba belépve a kriptovaluták végérvényesen megváltoztatták azt. A szerencsejáték-szervezők még mindig „felfedezik a terepet"; azonban a kriptót integráló...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 05.27

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) 28,7%-os heti emelkedést tapasztalt az Ethereum ETF jóváhagyását követően, az 1,00,000 új felhasználóval, aki birtokolja az eszközt, az ARB hajlamos folytatni...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!