Jól teljesített szeptemberben a BTC

-

Az árfolyam 3,11%-ot gyengült az ősz első hónapjában, így is jobban teljesített viszont a Nasdaq és az SP500 indexnél.

Az Ethereum viszont a kifejezetten rosszul teljesítők közé került, dacára az Egyesítés körüli felhajtásnak, amelyet a közösség generált.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az USDT és a dollár párokon tapasztalható kereskedési aktivitás arra utal, hogy az egyre jobban gyengülő fiat valutákat mind nagyobb mértékben váltják át a befektetők kriptopénzekre.

A Cryptocompare legutóbbi jelentése alapján az SP500 9,34%-ot esett, a Nasdaq pedig 10,5%-os csökkenést szenvedett el az előző hónapban.

Ezekkel összehasonlítva a BTC szerény, 3,11%-os csökkenésnél állt meg. Alig pár kriptó zárta pozitívban a hónapot, a legjobban a Solana erősödött, 5,59%-os növekedéssel.

Az arany árfolyama is nőtt valamennyit, a befektetők 2,87%-os nyereségnek örülhetnek.

A jelentésben a legrosszabbul teljesítő Ethereumról úgy fogalmaztak, hogy a klasszikus „add el a hírt” jelenséget produkálta.

Ezt azzal indokolják, hogy szemmel látható a teljesítménybeli különbség augusztus és szeptember hónapok között.

A nyarat hatalmas emelkedéssel zárta az ETH, szeptemberben viszont minden idők eddigi legnagyobb esését tapasztalták a kereskedők.

Ugyanebben a hónapban a fejlesztők a protokollt a proof of work konszenzusról a proof of stake szavazati rendszerére állították át.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Bitcoint halmoznak a kereskedők

A különböző eszközosztályok volatilitását tekintve a BTC a legkevésbé volatilisek között volt, és egyértelműen uralta a mezőnyt szeptemberben.

„A szeptemberi időszakban a kriptopiaci volatilitás kis mértékben emelkedett, főleg a jegybanki kamatemelések, és a negatív makrogazdasági kilátások miatt. A legnagyobb kilengéseket a SOL és az ETH tanúsította, 80 illetve 82,/%-os volatilitással. A BTC volatilitása 19,2%-ra nőtt, ezzel megtört a június óta tartó tendencia.”

A jelentésben arra is kitért a Cryptocompare csapata, hogy az USD és az USDT kereskedési adataiból az látszik, sok befektető szinte pánikszerűen menekül a fiat valutákból, és bitcoinra nyergel át.

Szeptemberben mindkét dolláreszköz kereskedési volumene 15% körüli mértékben nőtt.

A jelentés szerzői úgy fogalmaznak, hogy ez akár annak a jele is lehet, hogy az angol font és a japán jen mélyrepülése sok befektetőt meggyőzött arról, hogy a BTC-t érdemes felhalmozni.

Más kriptók iránt nem mutatkozott ekkora érdeklődés, az ETH esetében 49,4%-ra esett az USDT páron kezelt volumen, az ADA és a SOL szintén csökkenő dolláros kereskedési forgalmat tapasztalt.

Érdekességképpen viszont megjegyezték, hogy ezzel párhuzamosan az USDT páron viszont 10%-kal több SOL cserélt gazdát.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: tovább csökkent mindkét kriptopénz

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!