Changpeng Zhao úgy véli, hogy a decentralizáció egy „fokozatos skála” része

-

Changpeng Zhao, a Binance, a legnagyobb kriptopénztőzsde alapítója és vezérigazgatója a decentralizáció fontosságáról, valamint a biztonsággal és a szabadsággal való kapcsolatáról elmélkedett.

Zhao kijelentette, hogy a decentralizációnak több aspektusa is van, és hogy ez egy fokozatos skála része, és elmagyarázta, hogy különböző módokon még a Bitcoin is centralizáltnak tekinthető.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója a decentralizációról és annak fokozatairól

Sok szó esett már arról, hogy a decentralizáció milyen előnyökkel jár a kriptopénz-projektek számára, és hogyan különböztet meg egyes kezdeményezéseket másoktól.

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója a decentralizáció fontosságáról elmélkedett, és arról, hogy ez a tulajdonság nem lehet a cél, hanem eszköz egy kriptopénz-projekthez kapcsolódó számos cél eléréséhez.

Egy október 9-én közzétett blogbejegyzésben Zhao kifejtette, hogy a decentralizáció nem abszolút, és hogy több kulcsfontosságú szempontja van.

Kifejtette:

Minden szempont egy fokozatos skála, nem egyszerűen fekete-fehér. Azt is fontos megjegyezni, hogy a decentralizáció a célhoz vezető eszköz, nem pedig maga a cél.

A cél a szabadság, a biztonság és az egyszerű használat.

Zhao szerint e szempontok mindegyike mentén centralizáltnak tűnhetnek különböző projektek (még a Bitcoint is), attól függően, hogy mit vizsgálunk.

A CEX-ek még mindig fontosak

Ugyanígy Zhao megjegyezte, hogy a központosított tőzsdék (CEX-ek) még mindig fontosak.

Zhao szerint a legtöbb ember még mindig a központosított tőzsdéket használja a kriptopénze biztonságának megőrzésére, mivel a legtöbb ember még mindig nem képes a ma rendelkezésre álló eszközökkel biztonságban tartani a pénzét.

Kijelentette:

Ezért népszerűbbek ma a CEX-ek. A központosított tőzsdék egy lépcsőfokot jelentenek a felhasználók számára a kriptóhoz való hozzáféréshez, és hídként szolgálhatnak a központosított és a decentralizált rendszerek között.

Zhao ezeket a kijelentéseket egy nagy exploit nyomán teszi, amelyben egy ismeretlen támadó képes volt átvenni az irányítást 2 millió BNB felett. Ahogy arról a Kriptoworld is beszámolt, az eset miatt a validátorok leállították a Binance Smart Chain blokkláncot, hogy foltozzák a hacket.

Az akciót erősen kritizálták a gyorsaság miatt, amellyel a hálózat validátorai összehangolták a lánc leállítását a további veszteségek elkerülése érdekében.

Zhao azonban kijelentette, hogy a decentralizáció híve, és azt mondta, hogy a tőzsde továbbra is olyan megoldások fejlesztésébe fog befektetni, amelyek lehetővé teszik, hogy a biztonság és a szabadság a jövőben kéz a kézben járjon.

Olvastad már? Az oroszok blokkolták az OKX kriptotőzsdét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!