Az oroszok blokkolták az OKX kriptotőzsdét

-

Az oroszországi médiahatóság, a Roskomnadzor letiltotta a nagy kriptotőzsde, az OKX elérhetőségét az országban.

A tőzsde egyike azoknak a platformoknak, amelyek a nemzetközi szankciók ellenére sem tiltotta ki az orosz felhasználókat az oldaláról, továbbra is zavartalanul működött Oroszországban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A hatóság bejelentése alapján a tőzsde azért lett blokkolva, mivel olyan információkat szolgáltat, és tesz elérhetővé a helyiek számára, amelyek tiltottak Oroszország területén.

A Seychelles-szigeteken bejegyzett tőzsde nem diszkriminálta az orosz lakosokat, miután az ukrajnai megszállást követő nyugati szankciók életbe léptek.

Az orosz hivatalnokok viszont utasították a hatóságokat, hogy tegyék elérhetetlenné az oldalt az orosz lakosság számára, mivel a terjesztett információik pénzügyi természetűek, viszont társadalmilag megbízhatatlanok.

„Az oldalon olyan információkat találhattak az érdeklődők, amelyek különböző piramisjátékokhoz kapcsolódtak, valamint pénzügyi szolgáltatásokhoz, amelyeket illegálisan szolgáltatnak olyan emberek, akiknek erre nincsen jogosultsága Oroszországban.”

Az OKX tőzsde 350 kriptopénz kereskedését teszi lehetővé, és napi nagyjából másfél milliárd dolláros forgalmat bonyolít. A híreket egyelőre még nem kommentálták hivatalosan.

Az orosz jogászok úgy nyilatkoztak, hogy mivel jelenleg nincsen a területet szabályozó részletes jogi keretrendszer, elméletileg Oroszországban bármelyik tőzsdét bármikor betilthatják, blokkolhatják.

Daniil Gorkov, egy helyi jogi szakértő szerint egy ilyen átfogó tiltás viszont visszafordíthatatlan károkat okozna az orosz kriptoipar és a helyi kriptopiac számára.

A Roskomnadzor nem először tesz ilyent. 2020 szeptemberében a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje is blokkolva lett egy ideig. A népszerű hírgyűjtő oldal, a bestchange.ru, és számos kriptós híroldal szintén tiltásokat kapott.

Ezekben az esetekben a tiltás végül fel lett oldva, hiszen a hatóságok nem tudták megfelelően alátámasztani a bíróságokon az intézkedések jogosságát.


Olvastad már? Árelemzés: DXY, BTC, ETH, BNB

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Gyula Lukács

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!