Újra működik a Binance Chain

-

A hálózat rövid ideig tartó felfüggesztése után, amely egy láncközi hackelés következménye volt, a BNB-lánc újra aktív. A BNB Chain, a Binance kriptotőzsde által indított blokklánc a hálózat frissítése után ismét működik.

A hálózat aktivitása rövid időre felfüggesztésre került, miután megerősítették a cross-chain exploitról szóló pletykákat.

Néhány órával a hálózat újraindítása előtt a BNB Chain a Twitteren értesítette a közösséget, mondván, hogy a validátorok dolgoznak a hackerfiókok megállításán, és arra kérik a csomópontok futtatóit, hogy frissítsék verzióikat.

Az első becslések szerint az ellopott pénzeszközök értéke elérte a 100 millió dollárt. Azonban órákkal az első hírek után a BNB bejelentette, hogy a zsákmányolt pénzeszközök jelenlegi árfolyamon 70-80 millió dollár körül mozognak, 7 millió dollárt pedig sikeresen zároltak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kompromittálódás a BSC Token Hubon történt, amely végül „extra BNB-t” hozott létre a hivatalos bejegyzések szerint.

Changpeng Zhao, a Binance alapítója és vezérigazgatója is tweetelt az incidensről, mondván, hogy a hálózat felfüggesztése közepette a validátorokat arra kérték, hogy ideiglenesen állítsák le a BSC-t is, hogy megfékezzék a problémákat. Zhao biztosította a felhasználókat arról is, hogy a pénzük biztonságban van.

A felhasználók a Twitteren aktívan utánanéztek a problémának és az ellopott pénzeszközöknek, egyes becslések szerint a hacker körülbelül 400 millió dollárnyi vagyont tett elérhetetlenné a BNB Chain hálózatán.

A Tether, az USDT kibocsátója azt is közzétette, hogy feketelistára tette a hacker pénztárcájának címét.

Ez az eset alig néhány héttel azután történt, hogy a BNB Chain elindított egy közösség által támogatott biztonsági erőfeszítést a hálózatán lévő felhasználók érdekében.

Az AvengerDAO a csalások, a rosszindulatú szereplők és a potenciális exploitok, a kódban lévő hibák kihasználása elleni küzdelmet szolgálja. Az AvengerDAO-t mindenesetre nem említették a hálózaton történt legutóbbi incidenssel kapcsolatban.

Olvastad már? Bitcoin-bányagépekkel fűtenek egy holland raktárban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!