Egy európai bank a kriptopénzek piacára lép

-

A vezető európai kriptovaluta tőzsdével, a Bitpandával tervezett partnerség révén az osztrák vezető bankcsoporthoz tartozó Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien az első olyan nagy hagyományos bank az Európai Unióban, amely belép a digitális eszközök világába.

Az RLB NÖ-Wien új utakon törhet előre azzal, hogy digitális befektetési kínálatába kriptovalutákat és más befektetési kategóriákat is bevesz, ami az EU hagyományos bankjai között az első lesz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az RLB NÖ-Wien csatlakozik azon bankok listájához, mint például a német N26 digitális bank, a német Mambu felhőalapú banki platform, a brit fintech Plum, az olasz Neo Bank Hype és még sokan mások, amelyek a Bitpanda technológián keresztül vezettek be befektetési platformokat.

Jelenleg a Bitpanda több mint 2500 eszközt fed le öt eszközosztályban, köztük kriptopénzeket, részvényeket, tőzsdén kereskedett alapokat, fémeket és nyersanyagokat.

A Bitpanda támogatja a bitcoint, az XRP-t és számos más kriptovalutát.

A hagyományos pénzügyek és a blokklánc ötvözete

A hagyományos pénzügyek és a blokklánc ötvözése meghozza a hőn áhított eredményeket.

A Franklin Templeton pénzpiaci alapja, a Franklin on-chain U.S. Government Money Fund (FOBXX), amelyet 2021-ben hoztak létre, és tavaly tették elérhetővé a nyilvánosság számára, jelenleg mintegy 270 millió dollárnyi eszközzel rendelkezik.

Az alap a Stellar blokklánchálózat segítségével dolgozza fel a tranzakciókat és követi nyomon a tulajdonjogokat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Hasonló folyamat során egy neves svájci pénzügyi cég, a PostFinance e hónap elején összefogott a Sygnum Bankkal, hogy Bitcoin befektetéseket kínáljon ügyfeleinek.

zeta

Olvastad már? A tervek szerint zajlik az ETH kivonása a staking szerződésből

Kiemelt kép: Web Summit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!