Binance CEO vitatja a Bloomberg legutóbbi értékelését a vagyonáról

-

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao nyilvánosan vitatta a Bloomberg közelmúltbeli becslését, miszerint vagyona 28,2 milliárd dollár.

A világ legnagyobb kriptotőzsdéjének társalapítója és vezérigazgatója már korábban is megkérdőjelezte a személyes vagyonára vonatkozó becsléseket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Zhao reagál a vagyoni rangsorra

Zhao kommentálta a Bloomberg kedden közzétett jelentését, amely 28,2 milliárd dolláros becsült nettó vagyonával a világ harmadik leggazdagabb pénzügyi személyének rangsorolta.

Egy tweetben Zhao kijelentette:

„A számok mind tévesek”, és hozzátette: „Közel sincs ennyi vagyonom. Nem tudom, miért csinálják ezt”

A vagyoni becslések tagadásának mintája

Zhao, akit általában „CZ” rövidítéssel ismernek, nem először cáfolja a vagyonáról szóló jelentéseket.

Tavaly júniusban a Guardian a Bloomberg Billionaires Index becslésére hivatkozva arról számolt be, hogy Zhao vagyona január óta több mint 75 milliárd dollárral, 20,6 milliárd dollárra csökkent.

Zhao megkérdőjelezte az adatok pontosságát, mondván, hogy a nettó vagyon becslései gyakran pontatlanok, és hogy a pénztárcája nem tükrözi a bejelentett összegeket.

Az évek során különböző források próbálták megbecsülni Zhao vagyonát. A Forbes 2021 áprilisában 65 milliárd dollárra becsülte vagyonát.

Ugyanezen év januárjában a Bloomberg Billionaires Index 96 milliárd dollárra becsülte a nettó vagyonát, a személyes kriptobirtoklásait, például a Bitcoint és a Binance saját tokenjét, a BNB-t nem számítva. Zhao korábban azt tweetelte, hogy nem rendelkezik semmilyen fiat valutával.

Egyes iparági elemzők szerint Zhao nettó vagyona elérheti a 200 milliárd dollárt, amivel ő lenne a leggazdagabb magánszemély világszerte, megelőzve Elon Muskot és Vlagyimir Putyint is.

A Twitteren erre a számra vonatkozó kérdésre válaszolva Zhao lekicsinyelte a felvetést, és magát „kis krumplinak” nevezte ezekhez a számokhoz képest.

Zhao korábban kijelentette, hogy vagyonának akár 99%-át is fel akarja ajánlani. A Binance szóvivője nem kívánt nyilatkozni Zhao tényleges vagyonáról.

Jogi kihívások a Binance és a vezérigazgató számára

A Binance az évek során számos országban szembesült a szabályozói vizsgálatokkal.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A múlt hónapban mind a vállalatot, mind Zhao-t beperelte az amerikai Commodity Futures Trading Commission, mert állítólag „illegális” tőzsdét és „látszat” megfelelőségi programot működtetett.

Zhao csalódottságát fejezte ki a perrel kapcsolatban, és nem értett egyet a panasz számos állításával.

zeta

Olvastad már? Egy európai bank a kriptopénzek piacára lép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Egy VR projekt most a befektetők favoritja

A kriptovaluta piacok az egyre növekvő, makroszintű ellenszél közepette éppen esnek, és a lassuló spot Bitcoin ETF-beáramlásoknak köszönhetően is csökken az izgalom. A kripto befektetők...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!