Egy befektetési igazgató szerint konzervatív becslés az 1 billió dollár összértékű bitcoin

-

Az igazgató szerint ez már csak azzal is előállna, ha a nagy cégek vagyonuk 1%-át bitcoinba fektetnék

Az elmúlt időszak során több jelentős cég és személy is bitcoinba fektetett. Ilyen volt például Paul Tudor Jones, a milliárdos vagyonkezelő.

Brian Estes, az Off The Chain Capital befektetési cég befektetési igazgatója szerint ez befektetők egy új hullámát jelentheti.

„Szerintem idővel minden cég vagyonának egy részét bitcoinba fogja fekteti.”

Egyre több cég választja a bitcoint mint befektetés. A két legnagyobb ilyen társaság a MicroStrategy és a Square 425 és 50 millió dollárnyi bitcoint vásárolt be. „Ez csupán két vállalat a Fortune 1000 lista cégei közül, már csak 998 maradt hátra.”
Az Off The Chain több lehetőséget is felvázolt az alapján, hogy a cégek mennyi pénzt fognak bitcoinba fektetni.
„Jelenleg 4 billió dollár a részvénytársaságok összvagyona. Ha ennek csupán 1%-át fektetik bitcoinba már az is 40 milliárd dollár.”

„Minden egyes dollár, amit bitcoinba fektetnek 20-100 dollárral emeli meg piaci összértékét. Ha valaki 1 millió dollárt fektet bitcoinba azzal 20-100 millió dollárral emeli meg a bitcoin összértékét.”

David Grider, a Fundstrat elemzője szerint ez a hatás a különböző tőzsdék megrendelési főkönyveinek tudható be.
„A jelenség magyarázata, hogy minden piac esetén a szélsőséges likviditás alapján van meghatározva az árfolyam és a termék összértéke.”

A 40 milliárd dolláros becsléssel és egy konzervatív 20-szoros szorzóval 800 milliárddal emelkedne meg a bitcoin összértéke, amely a jelenlegi 222 milliárd dolláros piaci összértékkel 1 billió dollár fölé lőné a bitcoin kapitalizációját.

„Ha a cégek csak vagyonuk 1%-át fektetik bitcoinba, akkor konzervatív becsléssel 1 billió dollár lesz a kriptopénz összértéke, merészebb becsléssel pedig akár az 5 billió dollárt is elérheti. Ebben a becsléseben azonban nincs benne, hogy később a központi bankok és egyéb pénzügyi intézmények is csatlakozhatnak.”

Olvastad már? Alakul a JPMorgan blokkláncvállalata

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!