Az igazgató szerint ez már csak azzal is előállna, ha a nagy cégek vagyonuk 1%-át bitcoinba fektetnék

Az elmúlt időszak során több jelentős cég és személy is bitcoinba fektetett. Ilyen volt például Paul Tudor Jones, a milliárdos vagyonkezelő.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Brian Estes, az Off The Chain Capital befektetési cég befektetési igazgatója szerint ez befektetők egy új hullámát jelentheti.

„Szerintem idővel minden cég vagyonának egy részét bitcoinba fogja fekteti.”

Egyre több cég választja a bitcoint mint befektetés. A két legnagyobb ilyen társaság a MicroStrategy és a Square 425 és 50 millió dollárnyi bitcoint vásárolt be. „Ez csupán két vállalat a Fortune 1000 lista cégei közül, már csak 998 maradt hátra.”

Az Off The Chain több lehetőséget is felvázolt az alapján, hogy a cégek mennyi pénzt fognak bitcoinba fektetni.

„Jelenleg 4 billió dollár a részvénytársaságok összvagyona. Ha ennek csupán 1%-át fektetik bitcoinba már az is 40 milliárd dollár.”

„Minden egyes dollár, amit bitcoinba fektetnek 20-100 dollárral emeli meg piaci összértékét. Ha valaki 1 millió dollárt fektet bitcoinba azzal 20-100 millió dollárral emeli meg a bitcoin összértékét.”

David Grider, a Fundstrat elemzője szerint ez a hatás a különböző tőzsdék megrendelési főkönyveinek tudható be.

„A jelenség magyarázata, hogy minden piac esetén a szélsőséges likviditás alapján van meghatározva az árfolyam és a termék összértéke.”

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

A 40 milliárd dolláros becsléssel és egy konzervatív 20-szoros szorzóval 800 milliárddal emelkedne meg a bitcoin összértéke, amely a jelenlegi 222 milliárd dolláros piaci összértékkel 1 billió dollár fölé lőné a bitcoin kapitalizációját.

„Ha a cégek csak vagyonuk 1%-át fektetik bitcoinba, akkor konzervatív becsléssel 1 billió dollár lesz a kriptopénz összértéke, merészebb becsléssel pedig akár az 5 billió dollárt is elérheti. Ebben a becsléseben azonban nincs benne, hogy később a központi bankok és egyéb pénzügyi intézmények is csatlakozhatnak.”

Olvastad már? Alakul a JPMorgan blokkláncvállalata

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂