A Spotify blokkláncos kihívója 8 millió dollárnyi tokent oszt szét

-

Az Audius a zenészek és a felhasználók között osztja majd szét a tokeneket, akik eddig használták a platformját. Ez pontosabban 50 millió tokent jelent.
Az Audius főhálózatán most indul el a saját irányítási token, az AUDIO, amelynek az 1 milliárdos készletéből így 5%-ot osztanak szét „10000 alkotó és rajongó között”.

Az Audius elképzelése alapján a zenészek és a hallgatók használhatják majd a tokeneket, amelyek szavazati jogot biztosítanak, így dönthetnek a platform jövőbeni kérdéseiben, fejlesztési irányaiban.
A blokklánc-technológiát elsősorban az átláthatóság, és a közvetítők mellőzése miatt vélik fontosnak a zeneiparban.
Jelen pillanatban a tokennel mindössze két dolgot lehet tenni, PoS bányászathoz lekötni, illetve belépést biztosít egy exkluzív discord-szerverre.
A csapat a főhálózat indulást egy Twitch-stream keretein belül ünnepelte, amelyhez olyan népszerű előadókat sikerült megszerezni, mint Deadmau5 és RAC.
Az algoritmus, amely a disztribúciót irányítja, a zenészeket súlyozza felül, a kiosztott tokenek 75%-át ők kapják, a létrehozott tartalom arányában. 10% megy a követők arányában, és 5-5% kerül kiosztásra a leghallgatottabb lista, a legtöbbször megosztott dal, és a kedvencnek jelölt dalok száma alapján.
Egy sokkal nagyobb adag, 40,6%-nyi token a teljes készletből a csapathoz kerül, és ebből részesednek a tanácsadók, köztük a fent említett Deadmau5 és RAC is. 36% a platform befektetőihez kerül, 17,8% pedig a közösségi irányítás alá kerülő tartalék-kasszába. A token készlete éves 7%-os mértékben inflálódik, a többlet a felhasználókhoz kerül.

A token jelenleg 16 centes árfolyam környékén mozog, így az airdrop segítségével kiosztott mennyiség nagyjából 8 millió dollárt tesz ki. A legnagyobb kereskedelmi volument a Binance tőzsdén találjuk.

AUDIO/USD: CoinGecko

A white paperben a projekt kritizálja a zeneipar jelenlegi berendezkedését, és állítása szerint a blokklánc segítségével lehetővé teszi, hogy a bevétel az alkotókhoz kerüljön, mégpedig átláthatóbb módon. Emellett értelemszerűen hasznos lesz a szerzői jogok terén is.
A tavaly szeptemberi indulása óta nagyjából 750000 havi látogatója van, és minden hónapban körülbelül 1 millió adást sugároz szét.
A tervek alapján a jövőben a stablecoinok is támogatva lesznek a platformon, és lehetőség lesz „személyes” tokenek létrehozására is az Ethereum hálózatán, amellyel az előadók újabb módokon építhetnek közösséget a rajongóikból.

Olvastad már? A WeChat és Alipay alkalmazásokkal is működni fog a digitális jüan

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!