Alakul a JPMorgan blokkláncvállalata

-

A JPMorgan Chase felismerte a blokkláncban rejlő jövedelmezőséget, és új, digitális valutára és blokkláncra összpontosító vállalatot hozott létre.
Másfél évvel bejelentése után a JPM Coin – a JPMorgan Chase saját stabilcoinja – mostanra kigördült, sőt, egy nemzetközi techvállalat már használja is a határokon átnyúló fizetései lebonyolítására.

Egy október 27-én közzétett jelentés szerint az új felhasználás a hatékonyság növelése a költségek csökkentése mellett csak megerősíti a megabank magabiztosságát a technológia ígéreteiben és jövedelmezőségében.
Azzal az elvárással, hogy a jövőben kereskedelmi kliensek is jelentkeznek majd a stabilcoin felhasználására, a JPMorgan egy saját vállalatot hozott létre a digitális valutákra és a blokkláncra kihegyezve.
Az új üzleti egység, az „Onyx” már több mint 100 alkalmazottal rendelkezik Umar Farooq vezetése alatt. Takis Georgakopoulos, a JPMorgan nagykereskedelmi fizetésekért felelős globális vezetője elmondta:

„Most a kommercializálás periódusa zajlik […] a kutatási és fejlesztési fázisból egy olyan irányba tartunk, amelyből egy valódi vállalat is válhat”

A PayPal legutóbbi, kriptopénzek támogatásával kapcsolatos bejelentését követően további megerősítést nyert, hogy a blokklánc egyre több pénzzel kecsegtethet ezen vállalatok számára. A JPMorgan kísérletezése a technológiával és fejlesztgetései az ágazatban különféle kulcsterületekre oszthatók.

Már 3 éve tolják

Először is, a megabank már 2017 óta folytatja a blokkláncalapú Bankközi Információs Hálózat pilot programját, amely több mint 400 résztvevő bankot és vállalatot foglal magában.

A JPMorgan úgy véli, hogy a már Liink néven futó rendszer jelentősen megnövelheti a hatékonyságot, a bankok határokon átívelő és nagykereskedelmi összetett interakcióit illetően.
A JPMorgan egymaga a határokon átívelő nagykereskedelmi pénzforgalom 6 billió dollárjáért felel naponta több mint 100 különböző országban.
A bank már korábban is innovatív eszközként azonosította a blokkláncot a már meglévő, elavult pénzfeldolgozó rendszerekkel szemben.
A blokklánc és a digitalizáció képes lehet biztonságosan száműzni az ilyenféle pénzcserék fizikai aspektusait. Georgakopoulos elmondta, miszerint hónapok kérdése, és egy új blokkláncrendszerrel állnak majd elő kereskedelmi felhasználásra.
„A blokklánc egy változatának felhasználásával a résztvevők lesznek a csekkek fő kibocsátói, valamint a lockboxok fő kezelői. Lehetséges, hogy így az ágazat mai költségeit akár 75%-kal is csökkenthetjük, és a csekkeket perceken belül elérhetővé tehet majd tenni a mai, napokig tartó folyamat helyett.”
Kínára és Szingapúrra mutatva Georgakopoulos kifejtette magabiztosságát azzal kapcsolatban, hogy a CBDC elfogadottsága „nagyon magas”.
Az Onyx új vezérigazgatója elmondta gondolatait arról is, miért folytak ilyen lassan a fejlesztések blokkláncfronton egészen mostanáig:
„Ha blokkláncról van szó, akkor valahol a kiábránduláson keresztül vagy csak a hájpgörbén túl vagyunk. Ez az, amiért a JPMorgannél ilyen csendesek voltunk a dologgal kapcsolatban, amíg nem álltunk készen a skálázásra és a kommercializálásra.”
(Forrás: Cointelegraph.com)

Olvastad már? A WeChat és Alipay alkalmazásokkal is működni fog a digitális jüan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!