A WeChat és Alipay alkalmazásokkal is működni fog a digitális jüan

-

Egyre többet tudhatunk meg a digitális jüanról.  A kínai, blokkláncalapú jegybankpénz kompatibilis lesz az országban elterjedt fizetési hálózatokkal.

Mu Changchun, a Kínai Jegybank digitális valuták kutatásával foglalkozó intézményének elnöke elmondta, hogy a központi bank által kiadott digitális jüan kompatibilis lesz a széles körben elterjedt WeChat Pay és Alipay mobilfizetési alkalmazásokkal.

A South China Morning Post cikke alapján Mu egy konferencián erősítette meg, hogy a digitális jüan nem száll versenybe a WeChat Pay és Alipay szolgáltatásaival.

„Nem tartoznak egy súlycsoportba. A WeChat és Alipay csupán tárcák, míg a digitális jüan a pénz a tárcákban.”

A mostani bejelentés úgy tűnik, hogy szembemegy a korábbi hírekkel, miszerint a digitális valuta alternatíva lenne a két fizetési rendszerre.
A digitális jüant jelenleg csak korlátozott számú felhasználó érheti el egy exkluzív mobilalkalmazáson keresztül. Mu egy konferencián elmondta, hogy a mobiltárcák sajnos szembesültek a már bevált másolat trükkökkel és már több hamis tárca is megjelent a piacokon.
Mu szerint csupán akkor lehet megfékezni a hamis tárcákat, ha a központi bankok és az ügyfelek is betartják a megfelelő óvintézkedéseket.

Mu elmondása szerint a digitális jüan egy centralizált infrastruktúrán fut, ezzel eltér az olyan valutáktól, mint a Facebook Libra és a bitcoin.
Kína gyorsan halad központi bank által kiadott digitális valuta kezdeményezésével. A múlt hét során kiadtak egy törvényjavaslatot, amellyel törvényi keretrendszerbe foglalták a digitális jüant. A központi bank jelenleg is teszteli az országban a digitális fiat valutát.
A teszt keretében a helyi hatóságok 1,5 millió dollárnyi digitális jüant osztottak ki 50.000 ember számára az 1,9 millió jelentkező közül.

Olvastad már? 2019 júniusa óta nem volt ilyen magas a bitcoin árfolyama

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!