Egyre többet tudhatunk meg a digitális jüanról.  A kínai, blokkláncalapú jegybankpénz kompatibilis lesz az országban elterjedt fizetési hálózatokkal.

Mu Changchun, a Kínai Jegybank digitális valuták kutatásával foglalkozó intézményének elnöke elmondta, hogy a központi bank által kiadott digitális jüan kompatibilis lesz a széles körben elterjedt WeChat Pay és Alipay mobilfizetési alkalmazásokkal.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

A South China Morning Post cikke alapján Mu egy konferencián erősítette meg, hogy a digitális jüan nem száll versenybe a WeChat Pay és Alipay szolgáltatásaival.

„Nem tartoznak egy súlycsoportba. A WeChat és Alipay csupán tárcák, míg a digitális jüan a pénz a tárcákban.”

A mostani bejelentés úgy tűnik, hogy szembemegy a korábbi hírekkel, miszerint a digitális valuta alternatíva lenne a két fizetési rendszerre.

A digitális jüant jelenleg csak korlátozott számú felhasználó érheti el egy exkluzív mobilalkalmazáson keresztül. Mu egy konferencián elmondta, hogy a mobiltárcák sajnos szembesültek a már bevált másolat trükkökkel és már több hamis tárca is megjelent a piacokon.

Mu szerint csupán akkor lehet megfékezni a hamis tárcákat, ha a központi bankok és az ügyfelek is betartják a megfelelő óvintézkedéseket.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Mu elmondása szerint a digitális jüan egy centralizált infrastruktúrán fut, ezzel eltér az olyan valutáktól, mint a Facebook Libra és a bitcoin.

Kína gyorsan halad központi bank által kiadott digitális valuta kezdeményezésével. A múlt hét során kiadtak egy törvényjavaslatot, amellyel törvényi keretrendszerbe foglalták a digitális jüant. A központi bank jelenleg is teszteli az országban a digitális fiat valutát.

A teszt keretében a helyi hatóságok 1,5 millió dollárnyi digitális jüant osztottak ki 50.000 ember számára az 1,9 millió jelentkező közül.

Olvastad már? 2019 júniusa óta nem volt ilyen magas a bitcoin árfolyama

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂