A WeChat és Alipay alkalmazásokkal is működni fog a digitális jüan

-

Egyre többet tudhatunk meg a digitális jüanról.  A kínai, blokkláncalapú jegybankpénz kompatibilis lesz az országban elterjedt fizetési hálózatokkal.

Mu Changchun, a Kínai Jegybank digitális valuták kutatásával foglalkozó intézményének elnöke elmondta, hogy a központi bank által kiadott digitális jüan kompatibilis lesz a széles körben elterjedt WeChat Pay és Alipay mobilfizetési alkalmazásokkal.

A South China Morning Post cikke alapján Mu egy konferencián erősítette meg, hogy a digitális jüan nem száll versenybe a WeChat Pay és Alipay szolgáltatásaival.

„Nem tartoznak egy súlycsoportba. A WeChat és Alipay csupán tárcák, míg a digitális jüan a pénz a tárcákban.”

A mostani bejelentés úgy tűnik, hogy szembemegy a korábbi hírekkel, miszerint a digitális valuta alternatíva lenne a két fizetési rendszerre.
A digitális jüant jelenleg csak korlátozott számú felhasználó érheti el egy exkluzív mobilalkalmazáson keresztül. Mu egy konferencián elmondta, hogy a mobiltárcák sajnos szembesültek a már bevált másolat trükkökkel és már több hamis tárca is megjelent a piacokon.
Mu szerint csupán akkor lehet megfékezni a hamis tárcákat, ha a központi bankok és az ügyfelek is betartják a megfelelő óvintézkedéseket.

Mu elmondása szerint a digitális jüan egy centralizált infrastruktúrán fut, ezzel eltér az olyan valutáktól, mint a Facebook Libra és a bitcoin.
Kína gyorsan halad központi bank által kiadott digitális valuta kezdeményezésével. A múlt hét során kiadtak egy törvényjavaslatot, amellyel törvényi keretrendszerbe foglalták a digitális jüant. A központi bank jelenleg is teszteli az országban a digitális fiat valutát.
A teszt keretében a helyi hatóságok 1,5 millió dollárnyi digitális jüant osztottak ki 50.000 ember számára az 1,9 millió jelentkező közül.

Olvastad már? 2019 júniusa óta nem volt ilyen magas a bitcoin árfolyama

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!