2019 júniusa óta nem volt ilyen magas a bitcoin árfolyama

-

A bitcoin árfolyama a CoinMarketCap alapján 13.329 dolláros csúcsig emelkedett, ezzel ismét elérte a tavaly nyáron felállított csúcsát.
Magyar idő szerint 4:30-kor a bitcoin értéke 13.133 dollárról 13.329 dollárig emelkedett. Ez nagyjából két óráig tartott, majd 6:44-kor 12.996 dollárig zuhant az árfolyam, jelenleg pedig 12.961 dolláron áll.

Utoljára 2019 június 26-án volt ilyen magas a vezető kriptopénz értéke. Ekkor 13.793 dolláros csúcsig emelkedett.
A bitcoinmaximalisták a mai nap mellett a bitcoin egész októberi teljesítményének örülhetnek.
Október 6-án 10.600 dollár volt a bitcoin árfolyama, azonban mára több mint 13.329 dollárra emelkedett, amely nagyjából 25%-os növekedést jelent.


A bitcoin árfolyama így már több mint megháromszorozódott márciusi mélypontja óta, amikor a koronavírus miatti piaci bizonytalanságok közepette 4000 dollárig süllyedt az értéke.
A növekedéshez hozzájárulhatott a decentralizált pénzügyek berobbanása is. A befektetők több milliárd dollárt fektettek különböző decentralizált tőzsdékbe és hitelezési protokollokba.
Ennek nagy része az Ethereum hálózatán zajlott, a bitcointulajdonosok csakis az Ethereumhálózatára átalakított bitcoiokon keresztül tudtak belépni ezekbe a projektekbe.

Ez nagyon népszerű elképzelés lett, ugyanis a Dune Analytics mutató alapján már a mesterséges Ethereum-alapú bitcoin adja az Ethereum piaci összértékének 4%-át.

Olvastad már? 1000%-ot emelkedett egy új token értéke miután a Binance listázta

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!