A bitcoin árfolyama a CoinMarketCap alapján 13.329 dolláros csúcsig emelkedett, ezzel ismét elérte a tavaly nyáron felállított csúcsát.

Magyar idő szerint 4:30-kor a bitcoin értéke 13.133 dollárról 13.329 dollárig emelkedett. Ez nagyjából két óráig tartott, majd 6:44-kor 12.996 dollárig zuhant az árfolyam, jelenleg pedig 12.961 dolláron áll.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Utoljára 2019 június 26-án volt ilyen magas a vezető kriptopénz értéke. Ekkor 13.793 dolláros csúcsig emelkedett.

A bitcoinmaximalisták a mai nap mellett a bitcoin egész októberi teljesítményének örülhetnek.

Október 6-án 10.600 dollár volt a bitcoin árfolyama, azonban mára több mint 13.329 dollárra emelkedett, amely nagyjából 25%-os növekedést jelent.

A bitcoin árfolyama így már több mint megháromszorozódott márciusi mélypontja óta, amikor a koronavírus miatti piaci bizonytalanságok közepette 4000 dollárig süllyedt az értéke.

A növekedéshez hozzájárulhatott a decentralizált pénzügyek berobbanása is. A befektetők több milliárd dollárt fektettek különböző decentralizált tőzsdékbe és hitelezési protokollokba.

Ennek nagy része az Ethereum hálózatán zajlott, a bitcointulajdonosok csakis az Ethereumhálózatára átalakított bitcoiokon keresztül tudtak belépni ezekbe a projektekbe.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Ez nagyon népszerű elképzelés lett, ugyanis a Dune Analytics mutató alapján már a mesterséges Ethereum-alapú bitcoin adja az Ethereum piaci összértékének 4%-át.

Olvastad már? 1000%-ot emelkedett egy új token értéke miután a Binance listázta

Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.