A Harvest Finance 100 ezer dollárnyi fejpénzt ajánlott a hekkerért

-

A Harvest Finance ma szenvedett el kibertámadást, a hekker 24 millió dollárnyi kriptopénzt emelt el a likviditási pooljaiból.
A defi protokollok között nagyobbnak számító Harvest hivatalosan is elismerte a támadást, és azt is elmondták, a rendelkezésre álló adatok alapján a hekker ismertnek számít a kriptoközösségben.

Hogy a probléma megoldódjon, aktívan is szerepet vállalnak, így 100000 dollárnyi jutalmat ajánlottak fel annak, aki segít kézre keríteni a támadót.


A közleményük szerint dolgoznak azon, hogy az eset ne ismétlődhessen meg, és, hogy a nem érintett pooljaikat is biztonságossá tegyék. A hekker a megszerzett kriptót renBTC tokenre váltotta, és azt küldte ki a platformról.
A lopás után a támadó 2,5 millió dollár visszaküldött a protokoll tárcáiba, USDT és USDC formájában. A cég szerint ezt szétosztják a megkárosított felhasználók között, a megfelelő arányban.
A Harvest a renBTC váltás miatt azonnal felvette a kapcsolatot a Ren Protokoll csapatával, és azonosították a bitcoin-címeket, amelyek részt vettek az utalásokban.

A cég képviselői pedig a nagy tőzsdéket, köztük a Binance-t és a Coinbase-t is, értesítették az esetről, és kérték, hogy tegyék tiltólistára az adott címekről esetlegesen érkező beutalásokat.
A FARM token az elmúlt 24 órában 60%-ot esett. A platformon lévő teljes lekötött tőke is megsínylette az eseményeket, a tegnapi 1 milliárd fölötti lekötés mára jelentősen megcsappant, a DeFi Pulse adatai alapján 570 millió dollár körül van.

Olvastad már? 1000%-ot emelkedett egy új token értéke miután a Binance listázta

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!