Ég veled korreláció! A március csak félrelépés volt

-

A Bitcoin ismét nem korrelál a részvényekkel, a kritikusok pedig tévedtek, amikor a biztonságos menedéki státuszáról beszéltek – mondja a Morgan Creek Digital társalapítója.
A bitcoin nem is válhatna el jobban a részvénypiactól, mondja Anthony Popliano, ahogy az adatok szerint a BTC egyre inkább maga mögött hagyja a makroeszközöket.

Egy október 26-i Twitter-bejegyzéssorozatban a Morgan Creek Digital társalapítója, akit sokan csak „Pomp”-ként ismernek, a kritikusokhoz szólt.
Mint mondta, itt az ideje, hogy visszavonják azon kijelentéseiket, mely szerint a bitcoin egy rossz értéktároló.

Pomp a Bitcoin értéktároló funkciójáról: „a piac bizonyít”

Pompliano a Santiment viselkedéselemző platformról töltött fel egy csártot, amely azt mutatta, hogy a bitcoin 0-s értéket ért el az S&P 500 részvényindexszel való havi korrelációja vizsgálatakor.
Ez azt jelenti, hogy a kettő árfolyama között semmilyen összefüggés nincs.

„Nem is válhattak volna el jobban a mostaninál” – tette hozzá kommentjeiben.


A bitcoin vs. S&P 500 korrelációjának diagramja. Forrás: Anthony Pompliano / Twitter
Pompliano a folytatásban kiemelte, miszerint a bitcointulajdonosok a vírusos pandémia okozta tavaszi összeomlások óta nagyobb megtérüléseket könyvelhettek el, mint a makroeszközök befektetői.
„Szóval hogyan teljesített a bitcoin a gazdasági lezárások során? Túlteljesítette a részvényeket, kötvényeket, az aranyat, az olajat, és igazából minden mást is.” – összegzett.

„A bitcoin a végső biztonsági menedék, és a piac ezt bizonyítja”

A mostani 13.150 dolláros BTC-árfolyam az éve elejéhez viszonyítva 83%-os profitot jelentett a bitcoinbefektetőknek, szemben az arany 24%-os növekedésével és az S&P 500 6%-os gyarapodásával – derül ki a Skew adatplatform forrásaiból.

Pompliano számára a bitcoin és ezen eszközök közötti korábbi korreláció csak a márciusi események által gerjesztett rövid távú jelenség volt.
„Egy likviditási válság során minden eszköz korrelációja az 1-es érték felé tart. Ez egy átmeneti dolog volt, és ugyanúgy megtörtént az arannyal, a részvényekkel stb” – írta.

Bitcoin vs. makroeszközök teljesítménye. Forrás: Skew

Viszlát korreláció?

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, konszenzus alakult ki arról, hogy a bitcoin nemcsak megszünteti a részvényekkel való korrelációját, de ez a trend később megfordíthatatlan is lesz.
Ezen elképzelés nagy promotálói között szerepel Willy Woo statisztikus is, a Woobull adatforrás megalkotója.

„Az elválás rajtunk múlik”tweetelte a múlt héten.

„Van értelme annak, hogy a bitcoin tovább folytatja a korrelációját rövid kereskedési időnézeten; de nem nagy időkereten.
A BTC egy biztonságos menedék, csak a kockázatosabb fajtája (ez azt jelenti, hogy még új), ami torzíthatja ezt a tényt.”

Olvastad már? Újabb ellenállások és támaszok letesztelésére kell számítanunk

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!