Hogyan vásárolj bitcoint a PayPal segítségével?

-

A PayPal, mint online fizetési szolgáltatás, mindehol jelen van a világon, viszont elég korlátozott lehetőségeket nyújt a bitcoin vásárlására.
Idén októberben bejelentette, hogy a Paxos kriptováltó közreműködésével integrálja a rendszerébe a bitcoint, és a felhasználóknak lehetősége nyílik a vásárlásra, eladásra a tárcájukon keresztül.

Még idén elindítja a szolgáltatást az USA-ban, bitcoin, ether, bitcoin cash, és litecoin támogatással. 2021 első felében pedig a kiválasztott nemzetközi piacokon is megjelenik a szolgáltatással.


Ugyanettől az időponttól a felhasználók lehetőséget kapnak, hogy kriptóval fizessenek a vásárlásaik során, a kereskedő pedig a fiat ellenértéket kapja meg.
Induláskor viszont biztos, hogy korlátozva lesz a rendszer, „és nem lesz mód a kriptopénzek küldésére másik felhasználónak, vagy akár a rendszeren kívülre”.
Hogy ez a későbbiekben lehetséges lesz-e, és, hogy milyen hatása lesz a többi kriptós szolgáltatásra, az egyelőre tisztázatlan kérdés.
A bitcoin egy évtizede itt van, és mostanra számtalan módon hozzá lehet jutni a kriptopénzhez. Az online fizetési megoldások, mint a PayPal is, eddig viszont nem számítottak elterjedt vásárlási módszernek.
A kereskedők számára a szolgáltató már 2015 óta lehetővé teszi, hogy elfogadjanak bitcoin is fizetségként, de a felhasználók számára eddig nem volt mód az applikáción belüli vásárlásra, és a PayPal sem számít túlságosan támogatottnak a kriptováltók között.

Ennek elsősorban az az oka, hogy lehetőség van a tranzakciók jelentésére, mint csalásra, vagy mint akaratlan utalásra. Ekkor a PayPal – az eladó költségére természetesen – visszautalja a pénzt a vevőnek, aki így a bitcoint is megtarthatja, és a pénzét is visszakapja.
Ezzel pedig lehetőség nyílik az eladók kihasználására és a szolgáltató manipulálására. Ráadásul a PayPal, ahogy a hitelkártya-társaságok is legtöbbször, a vevő oldalára szokott állni, és mivel a bitcoin pszeudonim, lehetőség sincs rá, hogy az eladó megcáfolja az állításokat.
Mivel pedig a blokkláncos tranzakciók visszafordíthatatlanok, a végén a vevő tarthatja meg a coinokat és a pénzt is, holott ő a valódi csaló.
Többek között ez az oka annak, hogy a PayPal nem akarja, hogy te rajta keresztül vásárolj bitcoint, és az eladók sem tolonganak szintén emiatt. Van viszont mód rá, hogy mégis működjön a dolog.

Milyen platformok teszik lehetővé a vásárlást?

Értelemszerűen szükség lesz egy PayPal regisztrációra. Egy tárcaprogram is kell majd, ahová fogadhatod a BTC-t. Lássuk tehát azt a kevés lehetőséget, amely rendelkezésre áll!
Vannak váltók, vagy tőzsdék, amelyek lehetővé teszik, hogy használd a PayPalt, de leginkább kiutalásra, nem vásárlásra. A Coinbase is így csinálja. Az eToro viszont engedi a vásárlást, és a vásárolt coinokat be is lehet küldeni az eToro tárcájába.
A trükk itt az, hogy tulajdonképpen a PayPallal csak pénzt utalsz be a platformra, és aztán azon belül vásárolsz bitcoint, de az igazi eladó az eToro.
Az xCoins szintén egy tőzsde, amely eredetileg P2P hitelezési platformként indult a bitcoin-tulajok számára. Ezért ők úgy csinálják, hogy a PayPalról beutalt pénzért, mint fedezetért cserébe bitcoint „hiteleznek” neked, ezt pedig aztán tovább is utalhatod kedved szerint.

A regisztrált felhasználók hitelezhetnek és kölcsönt is igényelhetnek, a rendszer párosítja össze a két résztvevő felet.
A tőzsdékhez hasonlóan a P2P piactereken is vásárolhatsz így. Például a LocalBitcoins vagy a Paxful közvetlenül összeköti a vevőt és az eladót. Ezeken a platformokon az eladó döntheti el, hogy milyen áron értékesít, és milyen fizetési módokat fogad el.
Nem mindenki megy bele a PayPal használatába, de le tudod szűrni az oldalon az ilyeneket, ha akarod.

Miért nem támogatja több tőzsde is a PayPalt?

A vásárlás visszafordításának a kockázata mellett van néhány egyéb hátrány is. A szolgáltatás nagy jutalékkal dolgozik, és így egyszerűen túl drága lehet a vásárlás.
Néhány esetben akár a vételár 10%-a is a jutalékra megy el. Ha pedig egy olyan platformot használsz, amelyik nem támogatja közvetlenül a te fiat valutádat, akkor erre még a banki váltási díj is rárakódik.
Ha például USA és kanadai dollár között váltasz, a PayPal 3,5% díjat számít fel, a többi fiat esetében pedig 4% a plusz költség.

Olvastad már? A Harvest Finance 100 ezer dollárnyi fejpénzt ajánlott a hekkerért

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!