Egy elemző szerint nagyon bika jel, hogy az arany „megtört” a bitcoinnal szemben

-

Raoul Pal, a Real Vision Group vezérigazgatója szerint tovább erősíti a bitcoint, hogy az arany „megtört” a kriptovalutával szemben.
Raoul Pal, a héten elmondta, hogy az arany kezd megtörni a bitcoinhoz viszonyítva. Ha a vezető kriptopénz tovább erősödik az arannyal szemben, akkor még jobban megerősödhet, mint vagyontárolási eszköz.

Az elmúlt egy hónap során 30,36%-ot emelkedett a bitcoin értéke, 10.136 dollárról egészen 13.217 dollárig, ezzel szemben az arany értéke 2,25%-ot növekedett 1863-ról 1903 dollárra.

Forrás: Raoul Pal, Bloomberg

Miért nyomja le a bitcoin az aranyat és a részvényeket?

Az elmúlt két hét során a bitcoin értéke nagyot gyarapodott, de a tőzsdék és az arany árfolyama is visszaállt. Három tényező állhat a bitcoin októberi emelkedése mögött.
Először is a PayPal bejelentése, másodszor az intézmények bitcoin iránti kereslete, harmadszor pedig a bitcon kedvező logaritmikus ábrája.
A 12.000 dolláros árfolyam áttörése után jelentősen megemelkedett a bitcoin spot, intézményi és derivátum piaci forgalma. Ennek következtében a bitcoin több piaci eszközt is lenyomott.
Pal szerint:

 „Az arany kezd megtörni a bitcoinnal szemben, pont amire számítottunk. Szerintem ezt követően a dollárral és a tőzsdékkel szemben is megtörik a bitcoin korrelációja.”

A bitcoin egyértelmű kitörést mutatott heti grafikonján amikor átlépte a 12.000 dolláros ellenállási szintet. A kereskedők pedig elővették a heti és havi logaritmikus grafikont, hogy megjósolják az új csúcsot.
A bitcoin erős technikai alapjai és a korrelációk megtörése állhat a hatalmas növekedés mögött.
A technikai elemzők szerint rövid távon identitáskrízisbe kerülhet a bitcoin, de jó értelemben véve.
Cantering Clark, bitcoin- és derivátumkereskedő szerint ha a dollár megindul, az aranyra is nyomás helyeződhet.
Az elemző szerint bizonytalan, hogy a bitcoin kockázatos eszköz-e, így a dollárral szemben alacsony lehet a korrelációja.

 „Az arany ellenfele a dollár. Ha a DXY megindul, akkor az arany nyomás alá helyeződik. A bitcoin egyik előnye, hogy egyfajta identitáskrízis előtt áll, mivel egyesek szerint vagyontárolási eszköz, míg mások szerint csupán egy kockázatosabb értékpapír.”

Az ismert befektetők bizalma már csak hab a tortán

Az arany és részvényekkel szembeni emelkedés mellett egyre több ismert milliárdos befektető fejezte ki támogatását a bitcoin iránt.
Paul Tudor Jones, milliárdos Wall Street-i befektető májusban vásárolt be bitcoinból, majd ismét kifejezte pozitív álláspontját a kriptovaluta kapcsán.
Hasu, a vezető Deribit opciós tőzsde elemzője Paul Tudor Jonest idézte:

 „Soha nem láttam még olyan vagyontárolási eszközt, amely mögött ilyen jelentős intellektuális tőke áll. Ha shortolod a kötvénypiacokat mint infláció elleni biztosítás, akkor az emberiség tévedéseire fogadsz, nem pedig az újításokra.”

Olvastad már? A bitcoinról áradozik befektetőinek az USA legnagyobb bankja

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!