Egy a milliárdhoz: egy-egy Bitcoin-blokkot talált két apró bányász

-

A két szerencsés bányász több mint 266 ezer dollárt vihet haza, valamint dicsekedhet azzal, hogy „egy a több milliárdhoz esély” mellett is sikeresek voltak.
Meglepő fordulatot vett, hogy a Solo CK bányászpool két szerencsés bányásza minden esélyt megdöntve ugyanazon a héten egy új blokkot tett fel a Bitcoin blokkláncára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hétfőn egy apró bányász sikeresen megoldott egy blokkot egy szerény hashráta kapacitással, 126 terahashes per másodperc (TH/s) értékkel.
A Bitcoin-bányászati szakértő és a Bitcoin Bányászati Tanács tagja, Hass McCook a Cointelegraph-nak akkor azt mondta, hogy ennek az esélye 1:1.400.000-hez.
A Solo adminja, Con Kolivas január 13-i tweetje szerint azonban egy másik bányász ugyanabból a poolból mindössze 116 terahashes per másodperc (TH/s) kapacitással szintén meg tudott oldani egy blokkot. Vagyis még az első bányásznál is kevesebb kapacitással.
Kolivas hozzátette, hogy az új bányász kevesebb mint két napja csatlakozott a poolhoz, „feltehetően válaszul a másik szerencsés blokkmegoldóra.”

„Csillagászati szerencséjük volt egy blokk önálló megoldásával ez idő alatt” – írta.

„Ez őrült szerencse a bányászatba, és nagyon szokatlan esemény”.

Az „őrült szerencse” talán még enyhe kifejezés is lehetne. McCook a Cointelegraph-nak elmondta, hogy ennek az esélye annyira valószínűtlen, hogy még matematikailag sem tudja kiszámítani.
Úgy vélte, hogy egy ilyen kis bányász sikerének esélye egy a millióhoz. Így két siker alig néhány nap különbséggel legalább egy a milliárdhoz lenne.
Amikor az első bányász sikeresen megoldott egy blokkot, McCook azt mondta, hogy: „Ha azt mondjuk, hogy ez nagyon ritka, akkor ez még enyhe kifejezés.”

A bányászok mindegyike, akik mindössze egy vagy két gépen bányászhattak, 6,25 bitcoint (BTC) (266.000 dollár) vihetnek haza erőfeszítéseikért.

Olvastad már? IMF: a Bitcoin szerves része lett a digitáliseszköz-forradalomnak

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

A SEC késlelteti az Ark Invest Spot Bitcoin ETF döntését

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ismét elhalasztotta a várva várt döntést az Ark Invest és a 21Shares duó által benyújtott spot Bitcoin ETF...

A BlockFi bírósági jóváhagyást kapott a felszámolási tervéhez

A BlockFi kriptohitelezési platform számára jelentős fejlemény, hogy az Egyesült Államok New Jersey-i csődbírósága zöld utat adott a felszámolási tervnek. Ezzel a hitelezők egy lépéssel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!