A két szerencsés bányász több mint 266 ezer dollárt vihet haza, valamint dicsekedhet azzal, hogy „egy a több milliárdhoz esély” mellett is sikeresek voltak.

Meglepő fordulatot vett, hogy a Solo CK bányászpool két szerencsés bányásza minden esélyt megdöntve ugyanazon a héten egy új blokkot tett fel a Bitcoin blokkláncára.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hétfőn egy apró bányász sikeresen megoldott egy blokkot egy szerény hashráta kapacitással, 126 terahashes per másodperc (TH/s) értékkel.

A Bitcoin-bányászati szakértő és a Bitcoin Bányászati Tanács tagja, Hass McCook a Cointelegraph-nak akkor azt mondta, hogy ennek az esélye 1:1.400.000-hez.

A Solo adminja, Con Kolivas január 13-i tweetje szerint azonban egy másik bányász ugyanabból a poolból mindössze 116 terahashes per másodperc (TH/s) kapacitással szintén meg tudott oldani egy blokkot. Vagyis még az első bányásznál is kevesebb kapacitással.

Kolivas hozzátette, hogy az új bányász kevesebb mint két napja csatlakozott a poolhoz, „feltehetően válaszul a másik szerencsés blokkmegoldóra.”

„Csillagászati szerencséjük volt egy blokk önálló megoldásával ez idő alatt” – írta.

„Ez őrült szerencse a bányászatba, és nagyon szokatlan esemény”.

Az „őrült szerencse” talán még enyhe kifejezés is lehetne. McCook a Cointelegraph-nak elmondta, hogy ennek az esélye annyira valószínűtlen, hogy még matematikailag sem tudja kiszámítani.

Úgy vélte, hogy egy ilyen kis bányász sikerének esélye egy a millióhoz. Így két siker alig néhány nap különbséggel legalább egy a milliárdhoz lenne.

Amikor az első bányász sikeresen megoldott egy blokkot, McCook azt mondta, hogy: „Ha azt mondjuk, hogy ez nagyon ritka, akkor ez még enyhe kifejezés.”

A bányászok mindegyike, akik mindössze egy vagy két gépen bányászhattak, 6,25 bitcoint (BTC) (266.000 dollár) vihetnek haza erőfeszítéseikért.

Olvastad már? IMF: a Bitcoin szerves része lett a digitáliseszköz-forradalomnak

Forrás: cointelegraph.com