Jack Dorsey bejelentette a Bitcoin Jogi Védelmi Alapot

-

Az alap segíteni fog a Bitcoin-fejlesztők jogi védelmében. Egy önkéntesekből és részmunkaidős ügyvédekből álló csapatot fog magában foglalni.
A Twitter korábbi vezérigazgatója és alapítója, Jack Dorsey bejelentette, hogy a Chaincode Labs társalapítójával, Alex Morcosszal és Martin White-tal, aki a Sussexi Egyetem akadémikusa, egy „Bitcoin Jogi Védelmi Alapot” tervez létrehozni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bejelentést a Bitcoin-fejlesztőknek szóló bitcoin-dev levelezési listára küldték ki január 12-én 00:13:45 UTC-kor. A küldő e-mail-címe látszólag Dorsey-hoz tartozik.
A Cointelegraph megkereste a testület tagjait, hogy megerősítse az e-mail jogosságát, de nem kapott azonnal választ.
A bejelentés szerint az alap segíteni fogja a Bitcoin-fejlesztők jogi védelmét, akik „jelenleg többfrontos pereskedés tárgyát képezik”.

Nagy gondot okoz a pereskedés

„A pereskedés és a folyamatos fenyegetések elérik a kívánt hatást. Egyes alperesek úgy döntöttek, hogy jogi támogatás hiányában kapitulálnak” – áll az e-mailben, utalva a nyílt forráskódú fejlesztőkre, akik gyakran függetlenek és ezért érzékenyek a jogi nyomásra.

„Összehangolt és formalizált választ javasolunk a fejlesztők védelmének elősegítésére.”

A közlemény a továbbiakban úgy jellemezte a Bitcoin Jogi Védelmi Alapot, mint egy „nonprofit szervezetet, amelynek célja, hogy minimalizálja azokat a jogi fejfájásokat, amelyek a szoftverfejlesztőket eltántorítják a Bitcoin és a kapcsolódó projektek aktív fejlesztésétől.”

„Az alap fő célja a fejlesztők védelme a Bitcoin-ökoszisztémában végzett tevékenységükkel kapcsolatos perekkel szemben, beleértve a védőügyvédek felkutatását és megbízását, a peres stratégiák kidolgozását és a jogi számlák kifizetését” – áll a közleményben.
Kezdetben az alap önkénteseket és részmunkaidős ügyvédeket fog tartalmazni, akiket a fejlesztők „igénybe vehetnek, ha úgy kívánják”, bár az e-mailben az is szerepel, hogy „az alap igazgatótanácsának feladata lesz annak meghatározása, hogy mely pereket és milyen peres felek védelmét fogja segíteni.”

„Jelenleg az Alap nem törekszik arra, hogy további pénzt gyűjtsön a működéséhez, de az igazgatótanács utasítására megteszi, ha további jogi lépésekhez vagy a személyzet fizetéséhez szükséges.”

Az e-mail szerint az alap első projektje az lesz, hogy átvegye a Ramona Ang „Tulip Trading Law per” már folyamatban lévő védelmét a fejlesztők, köztük Ira Kleiman ellen a BTC-vagyonhoz való hozzáféréssel kapcsolatos állítólagos visszaélések miatt.
Dorsey, aki 2021. november végén lemondott a Twitter vezérigazgatói posztjáról, régóta a Bitcoin támogatója.
Egyelőre nem világos, hogy Dorsey azért hagyta-e ott a közösségimédia-vállalatot, hogy a Square decentralizált Bitcoin-tőzsde fejlesztésére vonatkozó terveire koncentráljon, vagy egyéb okai voltak a lépésének.

November 19-én a tbDEX nevű decentralizált tőzsdei projekt kiadott egy fehér könyvet. Ebben részletezte terveit egy olyan üzenetprotokoll létrehozására, amely a bizalmi üzenetváltásokat hivatott megkönnyíteni.

Olvastad már? Születésnapi akció az Inlocknál, akár 100 dollárnyi Bitcoin lehet a tiéd!

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Esten Hurtle

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!