A legtöbbet letöltött alkalmazások közé került a digitális jüan tárca Kínában

-

A kínai állam által fejlesztett digitális jüan tárca a bevezetését követő napokban gyorsan az ország legtöbbet letöltött alkalmazásai közé került.
Használata és más alkalmazásokkal való integrációja hozzájárult a digitális jüanfizetések növekedéséhez – derül ki a médiajelentésekből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tárca bevezetése fellendítette a digitális jüant a holdújév és a téli olimpia előtt

A digitális jüan (e-CNY) pénztárca a nyilvános közzétételét követő héten Kína legtöbbet letöltött alkalmazásai közé került.
Szerdán, egy nappal a premierje után a letöltések száma meghaladta a Tencent Wechatjének számait, és az Apple iOS rendszerén is a legnépszerűbb alkalmazás lett – jelentette a South China Morning Post piaci kutatókra hivatkozva.
Hétfőre a Xiaomi alkalmazásboltjában is a második legtöbbet letöltött pénzügyi alkalmazás volt. Az e-CNY applikáció széles körben letölthető, de egyelőre csak kiválasztott területeken használható.
A Kínai Népbank (PBOC) digitálisvaluta-kutató intézete, a szoftver fejlesztője 10 kísérleti városban működik együtt a hatóságokkal, köztük Sanghajban, Sencsenben, Hszianganban, Csengtuban, Szucsouban és Pekingben, ahol a piros borítékkampányok keretében digitális jüanokat osztogatnak.

Az alkalmazás elindítása része a kínai központi bank digitális valutájának (CBDC) népszerűsítésére tett erőfeszítéseknek a február 1-jén kezdődő holdújév előtt, amely a piros csomagok ajándékozásának népszerű időszaka – jegyzi meg a kiadvány.
Az egyhetes ünnep alatt, február 4-én kezdődik a 2022-es pekingi téli olimpia.
A fővárosi helyszíneken a látogatók az e-CNY-t helyi bankszámla megnyitása nélkül is használhatják majd.
A digitális jüant más fizetési alkalmazásokon keresztül is el lehet költeni, mint például az Alipay és a Wechat Pay, amelyek a kínai mobilfizetési piac 90 százalékát teszik ki.
A CBDC hét kínai bank – ezek: Industrial and Commercial Bank of China, Agricultural Bank of China, China Construction Bank, Bank of China, Bank of China, Bank of Communications, Postal Savings Bank of China és China Merchants Bank – alkalmazásaiban is elérhető.

Mindenki le akarja tölteni

A China.org.cn beszámolója szerint az e-CNY-fizetések száma elképesztő növekedést ért el az elmúlt héten, amióta a digitális jüan tárca elérhetővé vált a kínai mobilalkalmazásokban.
Az állami hírportál idézi a Meituan helyi szolgáltatócéget, amely közel 43%-os növekedést regisztrált a digitális jüanban történő fizetések terén, miután integrálta applikációját az e-CNY tárcával.
A tranzakciók átlagos értéke is megugrott, több mint 64%-kal az indítást megelőző héthez képest.
A kínai digitális jüan vitathatatlanul a világ legfejlettebb CBDC-je, megelőzve az Egyesült Államok, az EU és Oroszország hasonló projektjeit.
A PBOC egyik tisztviselője novemberben felfedte, hogy a digitális valutát közel 10 milliárd dollár értékű tranzakcióban használták már.

Októberben mintegy 140 millió kínai lakos nyitott digitálisjüan-számlát. Az e-CNY népszerűsítése mellett a pekingi kormány tavaly országos szintű tiltást indított a kriptovaluták és a kapcsolódó tevékenységek ellen.

Olvastad már? Születésnapi akció az Inlocknál, akár 100 dollárnyi Bitcoin lehet a tiéd!

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!