Charles Hoskinson reakciója a vitatható Ledger frissítésre

-

Charles Hoskinson, a kriptopénz iparág veteránja csalódottságának adott hangot a Ledger nemrégiben megjelent ellentmondásos frissítése miatt.

Hoskinson, aki a Cardano (ADA) alapításában játszott szerepéről és a blokklánciparban való közreműködéséről ismert, a közösségi médiában fejezte ki érzéseit a hardverszolgáltató döntésével kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy tweetben Hoskinson megosztott egy népszerű GIF-et, amelyen Christian Bale színész és Kermit, a béka üres tekintettel bámulnak egymásra.

A GIF kiválasztása arra utal, hogy Hoskinson elégedetlen a Ledger frissítésével és annak a felhasználók biztonságára és adatvédelmére gyakorolt lehetséges hatásaival.

A Ledger nemrégiben adott ki egy frissítést, amely bevezet egy „helyreállítási szolgáltatás” opciót, amely egyes felhasználók attól tartanak, hogy az interneten megjelenhetnek a seed jelszavaik, a kriptopénztárcákhoz való hozzáféréshez használt létfontosságú jelszavak.

Ez a fejlemény aggodalmakat keltett a kriptoközösségben, mivel potenciálisan veszélyezteti a felhasználók pénzeszközeinek biztonságát.

Hoskinson reakciója sok olyan iparági szereplő véleményét tükrözi, akik nagyra értékelik a magánélet és a biztonság fontosságát a kriptopénzek területén.

A frissítés jelentős reakciót váltott ki a felhasználókból, és egyre többen fontolgatják az alternatív hardveres pénztárcák lehetőségét.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A vitára adott reakciójában a Ledger megpróbálta tisztázni, hogy az eszköz csak akkor küld titkosított seed darabkákat külső cégeknek, ha a felhasználók a helyreállítási szolgáltatás igénybevételét választják.

Ez a magyarázat azonban nem sokat segített azoknak az aggodalmait eloszlatni, akik úgy vélik, hogy az eszköz nem alkalmas arra, hogy adatokat szivárogtasson ki az internetre.

Érdemes megjegyezni, hogy a Ledger már korábban is bírálat tárgya volt egy 2020-as nagy adatszivárgás miatt, amely érzékeny ügyféladatokat hozott nyilvánosságra.

Az incidens a Ledger-felhasználókat célzó adathalászkísérletek számának növekedéséhez vezetett, ami tovább rontotta a vállalatba vetett bizalmat.


Olvastad már? A Kraken is listázta a Pepe mémérmét

Kiemelt kép: Web Summit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!