Charles Hoskinson reakciója a vitatható Ledger frissítésre

-

Charles Hoskinson, a kriptopénz iparág veteránja csalódottságának adott hangot a Ledger nemrégiben megjelent ellentmondásos frissítése miatt.

Hoskinson, aki a Cardano (ADA) alapításában játszott szerepéről és a blokklánciparban való közreműködéséről ismert, a közösségi médiában fejezte ki érzéseit a hardverszolgáltató döntésével kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy tweetben Hoskinson megosztott egy népszerű GIF-et, amelyen Christian Bale színész és Kermit, a béka üres tekintettel bámulnak egymásra.

A GIF kiválasztása arra utal, hogy Hoskinson elégedetlen a Ledger frissítésével és annak a felhasználók biztonságára és adatvédelmére gyakorolt lehetséges hatásaival.

A Ledger nemrégiben adott ki egy frissítést, amely bevezet egy „helyreállítási szolgáltatás” opciót, amely egyes felhasználók attól tartanak, hogy az interneten megjelenhetnek a seed jelszavaik, a kriptopénztárcákhoz való hozzáféréshez használt létfontosságú jelszavak.

Ez a fejlemény aggodalmakat keltett a kriptoközösségben, mivel potenciálisan veszélyezteti a felhasználók pénzeszközeinek biztonságát.

Hoskinson reakciója sok olyan iparági szereplő véleményét tükrözi, akik nagyra értékelik a magánélet és a biztonság fontosságát a kriptopénzek területén.

A frissítés jelentős reakciót váltott ki a felhasználókból, és egyre többen fontolgatják az alternatív hardveres pénztárcák lehetőségét.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A vitára adott reakciójában a Ledger megpróbálta tisztázni, hogy az eszköz csak akkor küld titkosított seed darabkákat külső cégeknek, ha a felhasználók a helyreállítási szolgáltatás igénybevételét választják.

Ez a magyarázat azonban nem sokat segített azoknak az aggodalmait eloszlatni, akik úgy vélik, hogy az eszköz nem alkalmas arra, hogy adatokat szivárogtasson ki az internetre.

Érdemes megjegyezni, hogy a Ledger már korábban is bírálat tárgya volt egy 2020-as nagy adatszivárgás miatt, amely érzékeny ügyféladatokat hozott nyilvánosságra.

Az incidens a Ledger-felhasználókat célzó adathalászkísérletek számának növekedéséhez vezetett, ami tovább rontotta a vállalatba vetett bizalmat.


Olvastad már? A Kraken is listázta a Pepe mémérmét

Kiemelt kép: Web Summit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!