A SEC nem szeretné, hogy a kriptoipari szabályozás egyértelmű legyen

-

Az USA tőzsdefelügyelete (SEC) hivatalosan is válaszolt a Coinbase bírósági beadványára, amely alapján a tőzsde a világos jogszabályok hiányára hivatkozva akart felmentés kérni.

A SEC szerint a törvényhozás folyamatai évekig tartanak, és addig is kényszerrel fogják irányítani az iparágat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Coinbase hivatalosan is eljárást kezdeményezett, hogy a SEC függessze fel az ellene folyó eljárásokat, mivel a vonatkozó törvények egyelőre értelmezhetetlenek. A SEC vitatja ennek a kérésnek a létjogosultságát.

Paul Grewal, a Coinbase jogi vezetője a Twitteren osztotta meg, hogy a beadvány hatására vélhetően most először fog majd előfordulni, hogy egy szabályozó hatóság nyilvánosan is megosztja az álláspontját az általa felügyelt iparág, a kriptoipar számára hozott törvényekről.

„A SEC úgy fogalmazott, hogy a szabályhozás akár évekig is eltarthat, és ők amúgy sem sietnek. Azt is elismerték, hogy továbbra is a kényszerítő eszközöket fogják alkalmazni, mivel csak ezzel tudják helyettesíteni a valódi szabályokat. De nem kell aggódnunk, mert ezek a lépések végül részeivé válhatnak majd az új jogszabályoknak.”

Gary Gensler, a SEC elnöke nemrégiben tartott beszédet a Financial Markets Conference című rendezvényen, ahol elmondta, a kriptoipari szabályok már eleve köztudottak, és megfelelőek.

A legutóbbi SEC nyilatkozatban viszont a szervezet már kifejtette, hogy az elnök személyes nézetei nem minden esetben tükrözik a hivatal álláspontját.

Forrás: Courtlistener

Grewal is megemlítette, hogy a jelenlegi nyilatkozatok alapján Gensler szavai nem számítanak hivatalos iránymutatásnak vagy szakvéleménynek, és a közvéleménynek nem is szabad ezeket ilyesminek tekinteni.

A SEC szerint ráadásul nekik nem tartozik a feladataik közé, hogy új szabályokat hozzanak a kriptoipar számára.

„Az értékpapírtörvények, és a többi adminisztrációs jogszabály sem kötelezi a Tőzsdefelügyeletet arra, hogy a digitális eszközök osztálya számára új szabályrendszert dolgozzon ki. A Coinbase esetén egyértelmű a helyzet, és az általuk javasolt megoldások közül többet is kifejezetten bonyolultnak lehet tartani. A Coinbase viszont alig 10 hónapja adta be a kérvényét első alkalommal, majd a kiegészítéseket három hónapja és pár hete.”

A SEC úgy véli, a Coinbase nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy bármiféle kárt szenvedhetett volna azért, mert a SEC az elmúlt tíz hónap során nem változtatott a rájuk vonatkozó jogszabályokon.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ráadásul arra sincs bizonyítéka a cégnek, hogy a kriptoipar elleni jelenlegi intézkedések azt jelentenék, hogy a SEC nem elkötelezett a törvényhozás folyamatában.

„A Tőzsdefelügyelet úgy véli, a Coinbase beadványa megalapozatlan. A Coinbase úgy gondolja, hogy az iparágra vonatkozó szabályozás nem elég egyértelmű, és a SEC szerepe nincsen megfelelően letisztázva, de a hivatal ezt vitatja. A hivatal hatásköre a jövőben változhat, és a hozzáállása sem biztos, hogy mindig a jelenlegi marad.”

Olvastad már? Peter Schiff gazdasági vihart jósol a láthatáron

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!