A SEC nem szeretné, hogy a kriptoipari szabályozás egyértelmű legyen

-

Az USA tőzsdefelügyelete (SEC) hivatalosan is válaszolt a Coinbase bírósági beadványára, amely alapján a tőzsde a világos jogszabályok hiányára hivatkozva akart felmentés kérni.

A SEC szerint a törvényhozás folyamatai évekig tartanak, és addig is kényszerrel fogják irányítani az iparágat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Coinbase hivatalosan is eljárást kezdeményezett, hogy a SEC függessze fel az ellene folyó eljárásokat, mivel a vonatkozó törvények egyelőre értelmezhetetlenek. A SEC vitatja ennek a kérésnek a létjogosultságát.

Paul Grewal, a Coinbase jogi vezetője a Twitteren osztotta meg, hogy a beadvány hatására vélhetően most először fog majd előfordulni, hogy egy szabályozó hatóság nyilvánosan is megosztja az álláspontját az általa felügyelt iparág, a kriptoipar számára hozott törvényekről.

„A SEC úgy fogalmazott, hogy a szabályhozás akár évekig is eltarthat, és ők amúgy sem sietnek. Azt is elismerték, hogy továbbra is a kényszerítő eszközöket fogják alkalmazni, mivel csak ezzel tudják helyettesíteni a valódi szabályokat. De nem kell aggódnunk, mert ezek a lépések végül részeivé válhatnak majd az új jogszabályoknak.”

Gary Gensler, a SEC elnöke nemrégiben tartott beszédet a Financial Markets Conference című rendezvényen, ahol elmondta, a kriptoipari szabályok már eleve köztudottak, és megfelelőek.

A legutóbbi SEC nyilatkozatban viszont a szervezet már kifejtette, hogy az elnök személyes nézetei nem minden esetben tükrözik a hivatal álláspontját.

Forrás: Courtlistener

Grewal is megemlítette, hogy a jelenlegi nyilatkozatok alapján Gensler szavai nem számítanak hivatalos iránymutatásnak vagy szakvéleménynek, és a közvéleménynek nem is szabad ezeket ilyesminek tekinteni.

A SEC szerint ráadásul nekik nem tartozik a feladataik közé, hogy új szabályokat hozzanak a kriptoipar számára.

„Az értékpapírtörvények, és a többi adminisztrációs jogszabály sem kötelezi a Tőzsdefelügyeletet arra, hogy a digitális eszközök osztálya számára új szabályrendszert dolgozzon ki. A Coinbase esetén egyértelmű a helyzet, és az általuk javasolt megoldások közül többet is kifejezetten bonyolultnak lehet tartani. A Coinbase viszont alig 10 hónapja adta be a kérvényét első alkalommal, majd a kiegészítéseket három hónapja és pár hete.”

A SEC úgy véli, a Coinbase nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy bármiféle kárt szenvedhetett volna azért, mert a SEC az elmúlt tíz hónap során nem változtatott a rájuk vonatkozó jogszabályokon.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ráadásul arra sincs bizonyítéka a cégnek, hogy a kriptoipar elleni jelenlegi intézkedések azt jelentenék, hogy a SEC nem elkötelezett a törvényhozás folyamatában.

„A Tőzsdefelügyelet úgy véli, a Coinbase beadványa megalapozatlan. A Coinbase úgy gondolja, hogy az iparágra vonatkozó szabályozás nem elég egyértelmű, és a SEC szerepe nincsen megfelelően letisztázva, de a hivatal ezt vitatja. A hivatal hatásköre a jövőben változhat, és a hozzáállása sem biztos, hogy mindig a jelenlegi marad.”

Olvastad már? Peter Schiff gazdasági vihart jósol a láthatáron

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!