Peter Schiff gazdasági vihart jósol a láthatáron

-

Az éles eszéről ismert és a szavakkal nem aprózza el a dolgokat közgazdász Peter Schiff ismét borzolta a pénzügyi szektort.

A First TV I’m Right with Jesse Kelly című műsorában nemrégiben adott interjújában Schiff, több bestseller szerzője és az Europac vezető közgazdásza, dermesztő előrejelzést adott az amerikai gazdaságról.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy új nagy gazdasági világválság kezdetét vetítette előre, amely szerinte túlszárnyalhatja az 1930-as évek válságának mértékét.

A fenyegető gazdasági vihar

Schiff szerint az Egyesült Államok az infláció és a növekvő államadósság által hajtott gazdasági katasztrófa irányába tart.

Úgy véli, hogy az infláció kezelésének jelenlegi módszere, a kamatlábak emelése nem elegendő, és hozzájárul az inflációs ciklushoz.

„A kamatlábak árak. Ez az az ár, amit akkor fizetünk, amikor pénzt veszünk fel. Az ár emelkedik, mint minden másnak az ára. És valójában a kamatkiadás minden vállalkozásnak jelentős részét képezi. Ha a kamatok emelkednek, nos, ez csak egy újabb költség, amelyet a magasabb árakon keresztül kell áthárítania a vásárlókra. Ez tehát egy önfenntartó spirál” – magyarázta Schiff.

Bár sokan talán vigaszt találnak a fogyasztói árindex (CPI) áprilisban bekövetkezett enyhe, 4,9%-os csökkenésében, Schiff hangot adott a CPI hiányosságainak.

Azt állítja, hogy a CPI-t úgy tervezték, hogy elfedje az infláció valós mértékét, és arra utal, hogy a tényleges inflációs ráta akár 9,8% is lehet.

Schiff szerint az inflációs ciklus megtörésének kulcsa a kormányzati kiadások visszafogásában rejlik, ami jelenleg ellentétes a Biden-kormány költségvetési politikájával.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A válság rosszabb, mint a nagy depresszió?

Schiff új nagy gazdasági világválságra vonatkozó előrejelzése más formában jelenik meg, mint az 1930-as években tapasztalt.

Úgy véli, hogy a gazdasági válság ezúttal nem fogja a csökkenő áraknak azt az ezüstös fényét hozni, amely az 1930-as évek depressziója alatt némi enyhülést hozott.

„Valószínűleg rosszabb lesz. Ez egy olyan depresszió, amely eltér az 1930-as évek depressziójától, ahol az emberek legalább részesültek a csökkenő árakból, amelyek némi enyhülést jelentettek. Ezúttal még azok az emberek is szenvedni fognak, akik nem veszítik el a munkájukat, mert elveszítik a fizetésük értékét” – figyelmeztetett Schiff.

A közgazdász a közelgő csapás előidézőjeként a fenyegető államadósság- és valutaválságot jelölte meg.

Aggodalmát fejezte ki az adósságplafon emelése iránti növekvő igény miatt, és ezt a valódi problémáról, magáról az adósságról való elterelésnek nevezte.

Schiff úgy látja, hogy a közelgő válság jelentősen befolyásolhatja az átlag amerikaiak életszínvonalát.

Ha a dollárba vetett globális bizalom csökken, az áruk és a hitelek ára az egekbe szökhet, ami gazdasági összeomláshoz vezethet.

Schiff szerint a gazdasági fellendüléshez vezető út a jelenlegi gazdasági helyzet proaktív és reális megközelítését igényli.

Hogy előrejelzései valóra válnak-e, vagy csak egy szörnyű figyelmeztetésként szolgálnak, amely cselekvésre késztet, azt még nem tudjuk.

Schiff előrejelzései mindenesetre alapos megfontolást és vitát igényelnek a gazdaságpolitika színterein.


Olvastad már? Max Keiser kemény kijelentést tett az XRP-ről

Kiemelt kép: Gage Skidmore

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!