Max Keiser kemény kijelentést tett az XRP-ről

-

A Bitcoin maximalista Max Keiser egy tweetet tett közzé, amelyben támogatta a SEC elnökével, Gary Genslerrel nemrég tartott „kérdés-felelet” órát.

Ezt az atlantai Szövetségi Tartalékbank vezette le a 27. éves Pénzpiaci Konferencia keretében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Keiser tweetjében azt írta, hogy „Garynek” igaza van, minden olyan kriptót, ami nem Bitcoin, értékpapírként nevezett meg. Ebbe beletartozik Keiser szerint az XRP és az ETH is.

Kijelentette, hogy El Salvador már integrálta a Bitcoint mint nemzeti valutát (nem engedve meg más kripto használatát), és felkérte Genslert, hogy jöjjön át El Salvadorba, és ” tekintse meg, hogyan lettünk a világ vezető BTC-országa”.

Gary Gensler tisztázza a „kriptoreguláció” kérdését

A közelmúltban a Coinbase pert indított a SEC hivatal ellen, követelve, hogy a szabályozó adjon ki egyértelmű szabályozást a kriptoeszközök, azok kibocsátásának és a digitális tőzsdéken történő kereskedésének szabályozásáról.

Amikor ugyanezt a kérdést a kriptovalutákkal kapcsolatos szabályozási egyértelműségre vonatkozóan feltették Genslernek, kijelentette, hogy mivel szerinte minden kriptovaluta értékpapírnak minősül, a szabályok már régóta léteznek ugyanazok, amelyeket a hagyományos értékpapírokra is alkalmaznak.

Gensler azt állítja, hogy a blokklánccégek, a kriptotőzsdék és a hitelezők inkább nem kívánnak megfelelni a hatályos értékpapír szabályozásnak.

A mai napon korábban arról számoltak be, hogy a SEC sürgette a szövetségi bírót, hogy alaptalannak minősítve utasítsa el a Coinbase követelését a kriptoeszközök szabályozásának gyorsabb tisztázására.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A SEC támadja az amerikai kriptotőzsdéket

A szabályozó hatóság idén küldött a Coinbase-nek egy Wells értesítést, amelyet alapvetően azelőtt küldenek, hogy egy szervezetet bíróság elé állítanának.

Az értesítést a Coinbase staking szolgáltatásaival és a kriptoeszközök listázásával kapcsolatban küldték.

A Coinbase mellett a SEC az amerikai székhelyű Kraken tőzsdére is lecsapott, arra hivatkozva, hogy annak staking szolgáltatása károsítja a befektetőket.

A SEC kriptotársaságok elleni tevékenységének eredményeként a Bittrex nevű nagy kriptoplatform úgy döntött, hogy bezárja amerikai fióktelepét.

Arra hivatkozva, hogy az amerikai kormányzat nem érdeklődik az innováció iránt, és nincsenek egyértelmű szabályozási előírások a kriptoval kapcsolatban, a Bittrex amerikai csapata kijelentette, hogy a Bittrex Global sikerének elősegítésére fog összpontosítani.

Ettől eltekintve a SEC folytatja a Ripple Labs ellen 2020 decemberében indított, régóta tartó perét.

A szabályozó hatóság azt állítja, hogy a vállalat, társalapítója, Chris Larsen és jelenlegi vezérigazgatója, Brad Garlinghouse több millió XRP tokent adott el be nem jegyzett értékpapírként, és közel 2 milliárd dollárt keresett rajta.


Olvastad már? Kifogyhat a pénzből az USA Államkincstára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!