Max Keiser kemény kijelentést tett az XRP-ről

-

A Bitcoin maximalista Max Keiser egy tweetet tett közzé, amelyben támogatta a SEC elnökével, Gary Genslerrel nemrég tartott „kérdés-felelet” órát.

Ezt az atlantai Szövetségi Tartalékbank vezette le a 27. éves Pénzpiaci Konferencia keretében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Keiser tweetjében azt írta, hogy „Garynek” igaza van, minden olyan kriptót, ami nem Bitcoin, értékpapírként nevezett meg. Ebbe beletartozik Keiser szerint az XRP és az ETH is.

Kijelentette, hogy El Salvador már integrálta a Bitcoint mint nemzeti valutát (nem engedve meg más kripto használatát), és felkérte Genslert, hogy jöjjön át El Salvadorba, és ” tekintse meg, hogyan lettünk a világ vezető BTC-országa”.

Gary Gensler tisztázza a „kriptoreguláció” kérdését

A közelmúltban a Coinbase pert indított a SEC hivatal ellen, követelve, hogy a szabályozó adjon ki egyértelmű szabályozást a kriptoeszközök, azok kibocsátásának és a digitális tőzsdéken történő kereskedésének szabályozásáról.

Amikor ugyanezt a kérdést a kriptovalutákkal kapcsolatos szabályozási egyértelműségre vonatkozóan feltették Genslernek, kijelentette, hogy mivel szerinte minden kriptovaluta értékpapírnak minősül, a szabályok már régóta léteznek ugyanazok, amelyeket a hagyományos értékpapírokra is alkalmaznak.

Gensler azt állítja, hogy a blokklánccégek, a kriptotőzsdék és a hitelezők inkább nem kívánnak megfelelni a hatályos értékpapír szabályozásnak.

A mai napon korábban arról számoltak be, hogy a SEC sürgette a szövetségi bírót, hogy alaptalannak minősítve utasítsa el a Coinbase követelését a kriptoeszközök szabályozásának gyorsabb tisztázására.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A SEC támadja az amerikai kriptotőzsdéket

A szabályozó hatóság idén küldött a Coinbase-nek egy Wells értesítést, amelyet alapvetően azelőtt küldenek, hogy egy szervezetet bíróság elé állítanának.

Az értesítést a Coinbase staking szolgáltatásaival és a kriptoeszközök listázásával kapcsolatban küldték.

A Coinbase mellett a SEC az amerikai székhelyű Kraken tőzsdére is lecsapott, arra hivatkozva, hogy annak staking szolgáltatása károsítja a befektetőket.

A SEC kriptotársaságok elleni tevékenységének eredményeként a Bittrex nevű nagy kriptoplatform úgy döntött, hogy bezárja amerikai fióktelepét.

Arra hivatkozva, hogy az amerikai kormányzat nem érdeklődik az innováció iránt, és nincsenek egyértelmű szabályozási előírások a kriptoval kapcsolatban, a Bittrex amerikai csapata kijelentette, hogy a Bittrex Global sikerének elősegítésére fog összpontosítani.

Ettől eltekintve a SEC folytatja a Ripple Labs ellen 2020 decemberében indított, régóta tartó perét.

A szabályozó hatóság azt állítja, hogy a vállalat, társalapítója, Chris Larsen és jelenlegi vezérigazgatója, Brad Garlinghouse több millió XRP tokent adott el be nem jegyzett értékpapírként, és közel 2 milliárd dollárt keresett rajta.


Olvastad már? Kifogyhat a pénzből az USA Államkincstára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!