Kifogyhat a pénzből az USA Államkincstára

-

A Kongresszus Költségvetési Irodája, a CBO a legutóbbi jelentésében arra hívta fel a figyelmet, hogy akár már idén júniusban fizetésképtelenné válhat bizonyos kötelezettségeket illetően az ország.

A probléma forrásaként azt nevezték meg, hogy január 19-én a kormány elérte az államadósság törvényben meghatározott maximális mértékét 31,4 billió dollárnál.

„Ha az adósságplafon a jelenlegi mértékén marad, akkor már júniusban is problémákba ütközhetünk. Az előrejelzésünk alapján jelentős kockázata van annak, hogy valamikor június első két hetében a kormány már nem fog elegendő pénzzel rendelkezni ahhoz, hogy fizetni tudja bizonyos kötelezettségeit. 2023-ban a szövetségi költségvetési hiány elérheti a másfél billió dollárt is, ez nagyjából 100 milliárd dollárral több, mint amennyire a februári becslések lapján számítottunk.”

A Legfelsőbb Bíróságon jelenleg is tart a jogi eljárás, amely alapján a Biden-kormány elengedné mindenkinek a fennálló diákhitel-tartozását.

Forrás. Congressional Budget Office

A CBO elmondása alapján viszont ez is rendkívül jelentő hatással járna az idei költségvetési bevételekre.

Az áprilisi adóbefizetések csökkenő mértéke jóval nagyobb hiányt eredményezett, mint amekkorára a szakértők számítottak, a CBO pedig nem is nagyon számít arra, hogy a közeljövőben mérséklődne a hiány növekedésének az üteme.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az eddigi előrejelzések alapján a költségvetési hiány éves mértéke a következő évtizedben megduplázódhat, és 2033-ra elérheti a 2,7 billió dollárt is.

Ezzel pedig a CBO megfogalmazásában az USA minden idők eddigi legnagyobb adósságállományát fogja felhalmozni.

„A hiány jelenlegi mértékének a növekedése, az államadóssággal együtt az idei év végére elérheti a 98%-ot a CBO becslése szerint, 2033-ra pedig a 119%-ot. Ez lenne minden idők eddigi legmagasabb adósságállománya az USA történelmében.”

Olvastad már? Mennyi tartaléka van a Tethernek (USDT)?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!