Chamath Palihapitiya közelgő válságra figyelmeztet

-

A Social Capital alapítója, az ismert milliárdos kockázati befektető nemrégiben arról beszélt, hogy az amerikai vállalati szektor hamarosan nagy bajba kerülhet, mivel túl nagy a cégek adósságállománya.

A bajok pedig hamar, már akár 2024-ben jelentkezhetnek. Palihapitiya szerint a jelenlegi helyzetet nem verik nagydobra a médiában, de valójában elég egyértelmű a kép.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jövőre esedékessé váló törlesztések alaposan megkavarhatják a vállalati pénzügyeket, és sok cég komoly gondokkal szembesülhet majd.

„A helyzet az, hogy a járványügyi intézkedésekre adott válaszul rengeteg cég vett fel rövid távú hiteleket, 0% vagy ahhoz közeli kamat mellett. Több száz milliárd dollárról van szó, és 2024 januárjában lesz esedékes a fizetés. Refinanszírozásra lesz szükség, de a mostani kamatok sokkal-sokkal magasabbak.”

A nagy bitcoin-rajongóként is ismert Palihapitiya úgy véli, sok cég és intézmény lesz, amely nem tudja majd teljesíteni a fizetési kötelezettségeit, mivel a vállalat értéke, és az üzleti folyamatok termelékenysége lecsökkent.

A magáncégekre pedig ezek a tényezők különösen nagy hatással járhatnak.

„Érdemes felkészülni arra, hogy számos cég nem tudja majd fizetni az adósságát, a hiteleit. A vállalati részesedések piacán ez nagyot fog szólni, hiszen az ilyen cégek többsége az olcsó, nagy hasznot hozó vállalati hitelekre tette fel a működését.”

Palihapitiya szerint a jelenlegi helyzetnek előnyös oldala is van, hiszen a szabad tőkével rendelkező befektetők számára ez a válsághelyzet jó lehetőségeket fog tartogatni, hiszen olcsón tudnak majd részesedéshez jutni az érintett cégekben, vállalkozásokban.

A tömegmédiában pedig már akár idén ősszel elkezdhet terjedni a szóbeszéd, hogy lehetséges céges csődhullám érkezhet jövőre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Palihapitiya nézetei ráadásul egybeesnek több, a részvénypiac esését váró jóslattal, amelyek szintén az idei év végére, jövő év elejére vonatkoznak.

A Bank of America befektetési vezetője, Michael Hartnett a múlt héten adott ki egy nyilatkozatot, amely szerint a bank nincs meggyőződve arról, hogy a tech-szektorban zajló rali tovább folytatódhat.

Elmondásuk alapján a mostani szituáció a 2000-es vagy a 2008-as évet idézi, amikor is nagy emelkedéseket lehetett látni az összeomlás előtt.


Olvastad már? A Bitcoin dominanciája a 70%-os mérföldkövet célozza meg

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Christopher Michel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!