Az ausztrál fiatalok harmada kriptózik

-

Az Australian Securities Exchange nemrégiben hozta nyilvánosségra a legújabb felmérése eredményeit.

Ezekből kiderül, hogy az ausztrál fiatalok harmada rendelkezik kriptopénzzel, vagy kereskedett azzal az elmúlt egy év során.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A történetben annyi a csavar, hogy ugyanez a korosztály, a 18-24 év közöttiek 46%-a úgy nyilatkozott, hogy kerüli a kockázatot, és a stabil hozamot részesíti előnyben.

A befektetési kockázathoz való viszony korcsoportonként. Forrás: ASX

A felmérést végzők szerint viszonylag fura, hogy ilyen nagy arányban vannak a kripto-tulajdonosok azok között, akik bevallottan kockázatkerülőek.

A tanulmányban arra jutottak, hogy ezek a befektetők a szüleik generációjával ellentétben kifejezetten otthonosan mozognak a technológia és az internet világában, és aktívan használják a közösségi médiát.

A számokból kiderül, hogy ez a korosztály a portfóliója 6%-át tartja kriptopénzben. A teljes lakosságra vonatkoztatott arány ennek csupán a fele, 3%.

Arányait tekintve a fiatalok között a legnépszerűbb a kriptó, viszont a 25-49 közöttiek rendelkeznek a legnagyobb mennyiséggel, náluk van a kriptobefektetések 69%-a.

Az 50 éves vagy idősebb befektetők esetén pedig csak 19% rendelkezik digitális pénzekkel.

Átfogó kriptobefektetési pillanatkép ausztrál befektetők számára. Forrás: ASX

A mostani felmérésben első alkalommal szerepeltek önálló eszközosztályként a kriptopénzek.

A szerzők így arra hívták fel a figyelmet, hogy az eredményeiket óvatosan kell kezelni, mert még egyáltalán nem biztos, hogy a kriptopénzek ténylegesen elérik-e a tömeges elterjedés fázisát, és a mindennapokban is használva lesznek.

Emellett a centralizált kriptotőzsdék gondjai a jövőbeni kriptobefektetésekre is negatív hatással lehetnek.

Az Egyesült Államokban a SEC beperelte a Coinbase és a Binance tőzsdét, és a felmérést végzők szerint ez egyértelműen rávilágít az iparág lehetséges problémáira.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az elmúlt hónapok során ráadásul az ausztrál kriptotőzsdék is kihívásokkal szembesültek.

Májusban a Binance bejelentette, hogy felfüggeszti az ausztrál dollár támogatását, mivel a helyi fizetési szolgáltató szerződést bontott velük.

Ugyanazon a napon a második legnagyobb ausztrál bank megtiltotta az ügyfelei számára, hogy pénzt utaljanak a tőzsdére.

Júniusban a Commonwealth Bank úgy nyilatkozott, hogy fontolóra vették a kriptotőzsdékre irányuló befizetések betiltását, olyan sok a csalás a területen.

Az ASX felmérését tavaly novemberben végezték, és az eredmények összegyűjtése során több, mint 5500 ausztrál felnőttet kérdeztek meg.

Olvastad már? Robert Kiyosaki a világtörténelem legnagyobb változását jósolja

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!