A Bitcoin dominanciája a 70%-os mérföldkövet célozza meg

-

A Bitcoin dominanciája a globális kriptopénzpiacon egy kulcsfontosságú mérföldkő felé tart, ami az elsődleges digitális valutát támogató piaci hangulat esetleges átalakulására utal.

A mérőszám, amely a kriptovaluta vezetőjének piaci kapitalizációját hasonlítja össze az összes kriptovaluta összértékével, 50% fölé emelkedett, és jó úton halad a 70%-os szint felé.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin dominanciájának nyomon követése az elmúlt évtizedben a konkurens kriptovaluták (altcoinok) egyre elszaporodó mezőnyével szembeni ellenállóképességét mutatja.

A Bitcoin 2011 és 2013 között közel 95%-os dominanciát tartott fenn, még akkor is, amikor az altcoinok első hulláma, köztük a Litecoin és a Ripple-hez kapcsolódó XRP belépett a piacra.

Az Ethereum 2015-ös indulása és a 2017-2018-as kezdeti ICO-k hulláma ellenére a Bitcoin meg tudta őrizni domináns piaci pozícióját.

Bár dominanciája 2018 januárjában az ICO-boom közepette 37%-os történelmi mélypontra süllyedt, az év végére ismét 50% fölé emelkedett.

Az évek során jelentősen elterjedtek a decentralizált pénzügyi (DeFi) a non-fungible tokenek (NFT), amelyek többnyire olyan konkurens blokkláncokra épülnek, mint az Ethereum és a Solana.

Ennek következtében a Bitcoin dominanciája 2021 közepére 39%-ra csökkent.

A Bitcoin dominanciája azonban 2021 novembere körül újra lábra állt, és azóta emelkedő tendenciát mutat, 2021 áprilisa óta először lépte át az 50%-os határt június 20-án.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A CoinGecko friss adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin heti szinten felülmúlja az altcoinokat, ami a Bitcoin iránti bizalom újbóli megélénkülését jelzi.

Az 519 milliárd dollárt elérő piaci kapitalizációjával és heti 2,8%-os növekedési ütemével a Bitcoin erősen áll egy olyan piacon, amelyet az altcoinok volatilitása megrázott.


Olvastad már? Robert Kiyosaki a világtörténelem legnagyobb változását jósolja

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!