CFTC 1,7 milliárd dolláros büntetése a Bitcoin-kereskedési cégnek

-

Az Amerikai Commodity Futures Trading Commission (CFTC) határozott lépéseket tett egy nagyszabású pénzügyi csalás ügyében, amely a Mirror Trading International (MTI) nevű cég körül zajlott le.

Az események szeptember 7-én kulmináltak, amikor a Texas Nyugati Kerületi Szövetségi Bíróság kötelezte az MTI-t, hogy 1,7 milliárd dollárt fizessen vissza az általuk elkövetett csalások áldozatainak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CFTC vizsgálata feltárta, hogy az MTI, melynek vezérigazgatója Cornelius Steynberg volt, egy nemzetközi többszintű marketing rendszert hozott létre.

Ennek az aljas tervnek az áldozatai között közel 30.000 Bitcoin (BTC) tulajdonos voltak, akik legalább 23.000 különböző személy voltak az Egyesült Államokban.

Az ígéret az volt, hogy a befektetők hozzáférést kapnak egy nem regisztrált árucikk-alaphoz, cserébe az általuk befizetett Bitcoinokért, de sajnos ez a ígéret soha nem valósult meg.

Az MTI ehelyett majdnem az összes pénzt eltulajdonította, és az áldozatokat cserbenhagyta.

Ezen bírósági határozat közzététele a CFTC vizsgálatának végét jelentette egy ügyben, melyet 2022 júniusában indítottak el.

Ez az eredmény egyben azt is jelezte, hogy a CFTC hatékonyan lépett fel az MTI és annak vezetősége ellen.

Az MTI csalás története 2020 végéig vezethető vissza, amikor is az egyik igazgató elhagyta az országot a befektetőktől kapott Bitcoinokkal.

2021 januárjára az MTI már több mint 260.000 tagot tartott nyilván 170 országban, és az ekkorra bekövetkezett becsült veszteségek meghaladták az 1 milliárd dollárt.

Az MTI csalás az egyik legjelentősebb Ponzi rendszer volt a digitális eszközök történetében.

A CFTC biztosított arról, hogy az események nyilvánossága és a közvélemény tájékoztatása kiemelten fontos az ilyen típusú ügyek kapcsán.

A befektetőknek óvatosnak kell lenniük, és meg kell védeniük magukat a hasonló csalásoktól, és a CFTC befektetői tanácsadó oldalát ajánlotta mindenkinek a biztonság érdekében.

Az események egybeestek azzal, hogy a CFTC biztos, Caroline Pham egy olyan pilotprogramot kezdeményezett az Egyesült Államokban, amely a kriptovaluták szabályozásával foglalkozik.

Pham kifejezte aggodalmát amiatt, hogy az Egyesült Államoknak fel kell zárkóznia a kriptopénzeket barátságosan szabályozó országokhoz, és úgy véli, hogy egy pilotprogram segíthet ebben a folyamatban.

Ugyanezen a napon, a CFTC biztos, Summer Mersinger is felhívta a figyelmet azon kötelezettségekre, amelyek a decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollok kapcsán merülnek fel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mersinger hangsúlyozta, hogy a CFTC-nek együtt kell működnie a közönséggel és az érdekelt felekkel, és azt javasolta, hogy inkább együttműködésre kell törekedni, mint kizárólag az előírásokra támaszkodni.

Ezzel a bírósági határozattal a CFTC határozottan üzenetet küldött a kriptopénz piacnak, miszerint a csalások elleni intézkedéseket szigorúan érvényesítik, és védelmezik a piacokat.

A jövőben várhatóan további erőfeszítéseket láthatunk az Egyesült Államokban a kriptovaluták szabályozására és a DeFi területének kezelésére is.


Olvastad már? A Tornado Cash társalapítója ártatlannak vallja magát

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!