Cardano elemzés, mélyen lévő Alt/BTC piac és Bitcoin kitekintés

-

Kellemes karácsonyi ünnepeket kíván a CryptoFalka csapata!

Cardano elemzéssel folytatjuk a következőkben. Bitcoin pár ellenében tűztem listára ADA-nak a grafikonját. Ennek oka, hogy az altcoin piac igen mélyen teljesít BTC pár ellenében, így jóval alacsonyabb árakkal szembesül a piac ezen szegmensében az ember.

Bitcoin helyzet

Elkerülhetetlen Bitcoin árfolyamának elemzése, ahhoz, hogy tiszta képet kapjunk Cardano helyzetéről. Az altok árfolyamát ugyanis erősen formálja Bitcoinnak a trendje, főleg, ha BTC pár ellenében vizsgálódunk.

Adott jelenleg a hatalmas vásárlói lendület Bitcoin piacán. Altokra nézve ez annyit jelent, hogy igen nehéz tartani a lépést BTC-nek az emelkedésével, ami nagy minuszokban jelentkezik az alt/BTC piacokon.

Dollár ellenében szépen teljesítenek az altok, azonban Bitcoin ellenében még várat magára a bumm.

Jó ötletnek tartom a piac ezen részén kutakodni. Általában a Bitcoinnál tapasztalható nagymértékű lendületek átszállnak idővel az alt piacra, ami így azok növekedését eredményezheti.

Az altok növekedéséhez, azonban stabil BTC árakra van szükség. Magyarán kicsit le kéne lassítania a kripto piac vezérének, és visszafognia a volatilitását, ahhoz, hogy a piacon tapasztalható vásárlóerő átszálljon altokra.

Közösségi média oldalakon kutakodva egyre többen várják a konszolidációt BTC piacán. Örök szabály, amit mindenki vár, annak mindig az ellentetje történik.

Ennek ellenére valóban levegőben lóg a konszolidáció. Kissé szabálytalanul, de mintha egy emelkedő árcsatornában formálódna az ármozgás.

Ez alapból trendfáradásra utal. Példaként hoztam egy hasonlkó formálódást a múltból, aminél letörésben végződött a formálódás (korábbi sárga árcsatorna).

Az általam használt mozgóátlagok közül (10EMA, 22EMA, 50 EMA) is egyre mélyebben lévő mozgóátlagokat tesztel támaszként a mozgás, ami szintén trendfáradásra utal.

Láttam már sok példát arra, hogy az elemzésben jelölt trendvégi emelkedő árcsatorna formálódásokból felfelé tör ki a mozgás, megindítva egy következő hullámot felfelé.
Erre is van esély természetesen, azonban abban megegyezhetünk, hogy a jelenlegi, új csúcsokat döntő árfolyamok inkább már a meglévő profit realizálásra adnak okot, mintsem a vásárlásra.
Abban az esetben, ha a mozgás letöri a jelölt árcsatorna emelkedő trendvonalát lentebbi támaszok tesztelésére kényszerülhet a mozgás. Ez a kézenfekvő támasz a korábbi ATH-t jelentő ellenállás, a mostanra támaszként funkcionáló 20k-s zóna lehet.

Cardano elemzés

Ameddig Bitcoin tartja az árcsatorna formálódást, van tere az altoknak emelkedéseket produkálni, ugyanis viszonylag nyugodtan mozog a jelenlegi viszonyok között BTC.
Abban az esetben, ha letörné BTC az árcsatornát, az kellemetlenül érintené az alt/BTC piacot, így természetesen Cardano grafikonját is.
Alt/BTC grafikonoknál az utóbbi időben megszokottak a hektikus ármozgások, így elsősorban hosszabb távú befeketetésként merek rájuk gondolni.

Ha már hosszú táv, akkor nagyobb időtávú grafikonon fogunk nézelődni. Heti ábrát választok erre. Itt jobban eltűnik az előző bekezdésben említett hektikusság, így az elemzés maga is megbízhatóbb.

Fontos támaszon a mozgás. Trendfordító alakzatnak számító dupla alj alakzat korábbi nyakvonalát teszteli vissza támaszként a mozgás.

A támasz jelentőségét megerősíti az RSI 40-es értéke. Általában az RSI 40 egybevág a fontos támaszokkal. Pozi építésre nem rossz zóna. Pattanásnak jelét egyelőre azonban nem igen mutatja a mozgás. Korábban, a nyíl helyén szépet pattant a támaszról a mozgás, ez azonban nem garancia arra, hogy most is így fog történni.

Ami tetszik azonban, hogy szép alsó gyertya szárat igyekszik alakítani a heti zárás, ami a támasz fontosságát nézve, jó lehet némi pattanásra. Még két nap a zárásig, így egyelőre a jól festő heti gyertyánk alakulása még képlékeny.

Összességében jó a hangulat a piacon. A SEC botrány kicsit felkavarta az állapotokat, azonban rendeződni látszik, azzal, hogy új emeber ül majd az élére.

Bitcoin árát magasnak tartom beszállót keresni, kevésbé tartom kockázatosnak a mélyen lévő alt/BTC piacon pozik után kutatni.

A piac ezen szegmense hektikus mozgásokkal jár, aminek megvan a nagyobb kockázata, azonban, ha a múlt eseményei ismétlik önmagukat, akkor idővel átszáll a Bitcoin piacán tapasztalt vásárlóerő altokra is.

Olvastad már? Idén megduplázódott az aktív bitcoin-címek száma

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!