Egyre durvább következményei vannak a Ledger-hacknek

-

Ezen a héten komoly biztonsági csorba esett a Ledger hidegtárcagyártó biztonsági rendszerén, miután adatok szivárogtak ki az ügyféladatbázisukról.

A Ledger kezdeti, 9000 ügyfélről szóló állításai ellenére végül kiderült, hogy valójában 270.000 személy neve, lakcíme és telefonszáma került napvilágra.

A kiszivárgás minden egyes nappal növekszik, mostanra pedig már tényleg kezd félelmetes formákat ölteni az ártatlan áldozatok kárára.

Egy Reddit-bejegyzésben egy Bitcoin-befektető elárulta, hogy egy önjelölt „kristályfüggő(metamfetamin-függő) információkat szerzett róla, és nemcsak megfenyegette azzal, hogy elrabolja őt, még „halálra is szurkál” a környéken talált hozzátartozóit.

Egy Reddit-felhasználó lehet a Ledger-hack legdurvább áldozata

Egyre ijesztőbb lett azon befektetők élete, akik eddig a Ledger hardvertárcagyártótól vártak biztonságot.

Ahogy egyre több befektető lép be a kriptopénzek világába, egyre több pénz áramlik ki a centralizált tőzsdékről a hidegtárcák felé, amely az ígéretek szerint megvédi felhasználóit a támadásoktól, és még inkább valódi birtoklást tesz lehetővé a tulajdon fölött.

Emögött az a tény áll, hogy a tőzsdék olyan forrótárcákban is tárolnak pénzt, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az internethez, ezzel pedig a vagyont hackerek számára is elérhetővé teszik.

A kriptopénzek Ledgerhöz hasonló offline eszközökbe való továbbítása ideális megoldást kínálhat a túlzottan aggodalmaskodók számára. A kriptobefektetők azonban belátják, hogy a digitális eszközök és a fizikai biztonság együttes fenntartása annyira nem is egyszerű feladat.

Számos Ledger-felhasználó otthona és családja most egy csapásra komoly veszélybe került.

Bitcoin-befektetőt fenyegetett meg egy kristályfüggő, monerót és egyebeket követel

Egy önjelölt „kristályfüggő” nemrég felhívott egy Ledger-felhasználót, és megfenyegette, hogy ha nem fizet neki 10 monerót, akkor felkeresi őt, elrabolja, és „halálra szurkálja” az otthon talált családtagjait.

A felhasználó – saját és családtagjai életét féltve – arra kényszerült, hogy rendőri segítséget kérjen, akik kis idő múlva meg is jelentek a szóban forgó ház előtt.

Sajnos azonban, akik eddig mások biztonságát tartották mindennél fontosabbnak, mostanra ők okozták az egyik legnagyobb poklot a számukra.

Bár ezért a szituációért most a Ledger a ludas, azért fontos belátni, hogy ez bármely más vállalattal és bármely ügyféllel ugyanúgy bármikor megtörténhet.

Mivel a titkosítás kritikusnak számít a kriptopénzek világában, további lépésekkel elkerülhetők a problémák. Ilyen lehet például egy pszeudonim létrehozása, alternatív lakcímmel és telefonszámmal, amikor bármilyen, bitcoinnal vagy altcoinnal kapcsolatos fiókot hozunk létre.

Ahogy ez a feltörekvő eszközosztály növekszik, annál nagyobb lesz a megtámadható célközönség is.

Olvastad már? Cardano elemzés, mélyen lévő Alt/BTC piac és Bitcoin kitekintés

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!