Ezen a héten komoly biztonsági csorba esett a Ledger hidegtárcagyártó biztonsági rendszerén, miután adatok szivárogtak ki az ügyféladatbázisukról.

A Ledger kezdeti, 9000 ügyfélről szóló állításai ellenére végül kiderült, hogy valójában 270.000 személy neve, lakcíme és telefonszáma került napvilágra.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

A kiszivárgás minden egyes nappal növekszik, mostanra pedig már tényleg kezd félelmetes formákat ölteni az ártatlan áldozatok kárára.

Egy Reddit-bejegyzésben egy Bitcoin-befektető elárulta, hogy egy önjelölt „kristályfüggő(metamfetamin-függő) információkat szerzett róla, és nemcsak megfenyegette azzal, hogy elrabolja őt, még „halálra is szurkál” a környéken talált hozzátartozóit.

Egy Reddit-felhasználó lehet a Ledger-hack legdurvább áldozata

Egyre ijesztőbb lett azon befektetők élete, akik eddig a Ledger hardvertárcagyártótól vártak biztonságot.

Ahogy egyre több befektető lép be a kriptopénzek világába, egyre több pénz áramlik ki a centralizált tőzsdékről a hidegtárcák felé, amely az ígéretek szerint megvédi felhasználóit a támadásoktól, és még inkább valódi birtoklást tesz lehetővé a tulajdon fölött.

Emögött az a tény áll, hogy a tőzsdék olyan forrótárcákban is tárolnak pénzt, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az internethez, ezzel pedig a vagyont hackerek számára is elérhetővé teszik.

A kriptopénzek Ledgerhöz hasonló offline eszközökbe való továbbítása ideális megoldást kínálhat a túlzottan aggodalmaskodók számára. A kriptobefektetők azonban belátják, hogy a digitális eszközök és a fizikai biztonság együttes fenntartása annyira nem is egyszerű feladat.

Számos Ledger-felhasználó otthona és családja most egy csapásra komoly veszélybe került.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Bitcoin-befektetőt fenyegetett meg egy kristályfüggő, monerót és egyebeket követel

Egy önjelölt „kristályfüggő” nemrég felhívott egy Ledger-felhasználót, és megfenyegette, hogy ha nem fizet neki 10 monerót, akkor felkeresi őt, elrabolja, és „halálra szurkálja” az otthon talált családtagjait.

A felhasználó – saját és családtagjai életét féltve – arra kényszerült, hogy rendőri segítséget kérjen, akik kis idő múlva meg is jelentek a szóban forgó ház előtt.

Sajnos azonban, akik eddig mások biztonságát tartották mindennél fontosabbnak, mostanra ők okozták az egyik legnagyobb poklot a számukra.

Bár ezért a szituációért most a Ledger a ludas, azért fontos belátni, hogy ez bármely más vállalattal és bármely ügyféllel ugyanúgy bármikor megtörténhet.

Mivel a titkosítás kritikusnak számít a kriptopénzek világában, további lépésekkel elkerülhetők a problémák. Ilyen lehet például egy pszeudonim létrehozása, alternatív lakcímmel és telefonszámmal, amikor bármilyen, bitcoinnal vagy altcoinnal kapcsolatos fiókot hozunk létre.

Ahogy ez a feltörekvő eszközosztály növekszik, annál nagyobb lesz a megtámadható célközönség is.

Olvastad már? Cardano elemzés, mélyen lévő Alt/BTC piac és Bitcoin kitekintés

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!