Idén megduplázódott az aktív bitcoin-címek száma

-

A CoinMetrics által összegyűjtött adatok alapján elmondhatjuk, hogy az idei évben 105%-kal nőtt az aktív bitcoin-címek száma.
A kriptós adatgyűjtő és adatelemző oldal „State of the Network” néven futó jelentéseket publikál, rendszeresen.
A legújabb pont a napokban jelent meg, és ebből kiderül, hogy jelenleg a Bitcoin hálózatán 1,2 millió aktív cím van, ez a tavalyinak kicsivel több, mint a duplája.

Az aktív címek száma azért fontos mutató, mert a hálózat általános egészségi állapotára utal. Minél több az aktív cím, annál többen használják, vásárolják a bitcoint. 2017 óta a mostani érték a legmagasabb.
A CoinMetrics is arra jutott, hogy az idei növekedés főleg az intézményeknek köszönhetően következett be, miután olyan nagy nevek törtek utat maguknak az iparágba, mint a PayPal, a Square, vagy a MicroStrategy.

„Amint nyilvánosságra került ezeknek a szervezeteknek a befektetése, és annak mértéke, az árfolyam emelkedésnek indult. A mostani, gyorsan változó világban a bitcoin egyre inkább digitális aranynak van tekintve, egy eszköznek, amellyel védekezhetünk az infláció ellen.”

A BTC piaci kapitalizációja 2020-ban 300 milliárd dollárral nőtt, emellett mostanra több, mint 700 ezer olyan tárca van, amelyben legalább 0,01 BTC van.

Az elemzők úgy vélik, a kapitalizáció továbbra is emelkedni fog, 2021-ben is.

„A bitcoin még sosem volt ennyire erős pozícióban, mint most, 2020 végéhez közeledve. Ahogy pedig egyre nagyobb lendületet vesz, minden esély megvan rá, hogy eddig sosem tapasztalt magasságokba érjen az árfolyam jövőre.”

Hajrá 2021!

Olvastad már? A Twitter szerverein őrzik a bitcoin egyik legkorábbi bika jóslatát

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az egekbe szökhet 650.000 dollárra, ha ez bekövetkezik…

Woo szerint az önfenntartó beáramlások jelenleg sokkal nagyobbak, ezért a 2,56 billió dolláros piaci tőkecél egy alsó határt jelentő becslés. A Bitcoin (BTC) a medve piaci...

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!