Buszokon és metrókon is tesztelik már a kínai digitális pénzt

-

Két kínai városban újabb próbákat hajtanak végre a saját digitális valutával, mégpedig a tömegközelekedésben.
Ningbo metrójáratain, és Guangzhou buszain lehetőség lesz digitális jüan segítségével megvenni a jegyeket.
Ningbo a kelet-kínai Zheijang tartományban fekszik, a Ningbo Trail Transit, a metrókat üzemeltető vállalat pedig nemrégiben bejelentette, hogy 125 állomáson lesz mód arra, hogy a Kínai Népbank által kibocsátott digitális valutával fizessenek az utasok a jegyekért.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A város 9,5 millió lakosa, és az oda látogatók a közlekedési vállalat saját appján belül tudnak jegyet vásárolni, ha elsőként szinkronizálják az appot a saját e-CNY tárcájukkal.
Ehhez a tárcához a hat legnagyobb kínai bank bármelyikében hozzá lehet jutni, így kívánják népszerűsíteni a nemzeti valuta digitális változatát.
Az utasok egyszerűen egy QR-kód beszkennelésével tudják végrehajtani a fizetést. A jelenlegi promóciós időszakban az ilyen fizetési módot választók kedvezményben részesülnek, és a jegyért mindössze 1 centet kell fizetniük.
Kína folyamatosan bővíti a tesztelések helyszíneit a digitális jüan számára. Jelenleg már kilenc metróüzemeltetőnél használható vásárlásra a digitális jüan, az ország több pontján. Ebbe beletartozik a főváros, Peking is, ahol tavaly óta elérhető már ez a lehetőség.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Guangzhou esetén a buszjáratokra lehet jegyet váltani a digitális jüannal. Ide jelenleg 10 vonal tartozik, köztük azok is, amelyeken a városnéző turistabuszok közlekednek.
A helyi médiában megjelent tudósítások alapján a kiválasztott útvonalak a város legjellegzetesebb részein, a legnépszerűbb helyein mennek végig.
Valamint itt is várható, hogy a jövőben tovább bővítik a tesztelés körét, és más területeket is bevonnak a próbákba.
Hogy élni lehessen az új fizetési megoldás előnyeivel, a használóknak le kell tölteniük az eszközeikre a digitális jüanhoz szükséges tárcát, és ezen létrehozni egy saját fiókot.
Utazás esetén pedig hasonlóan a metróhoz, itt is a fizetési módok közül lehet kiválasztani azt, hogy valaki a digitális valutával szeretné megvásárolni a jegyét.

Olvastad már? John McAfee életben lehet, és Texasban bújkál

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!