Piacra kerülhet a MtGox kártérítéséből származó BTC

-

A BTC augusztus 27-én nem tudta megtartani a 20 000 dolláros támaszt, mivel a megszűnt MtGox tőzsde felhasználóinak kártalanításával kapcsolatos félelmek tovább fokozták az árfolyamra nehezedő nyomást, amely a Bitstampon 19 766 dollárig jutott.
Az alacsony hétvégi likviditás úgy tűnt, hogy súlyosbította az amúgy is ideges piacokat, amelyek rosszul reagáltak a meg nem erősített pletykákra, miszerint az MtGox pénzeszközöket augusztus 28-án kell kiadni a hitelezőknek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A spekulációk a cikk írásakor széles skálán mozogtak, egyesek úgy vélték, hogy egy 137.000 BTC-t kitevő részletet fognak egyszerre kiadni a korábbi tulajdonosaiknak. Mások szerint a pénzösszegeket apránként küldik majd, de a kifizetések ennek ellenére már a hétvégén megkezdődnek.
Egyfajta közmegegyezés alakult ki abban, hogy a hitelezők állítólag el akarták adni a nekik járó BTC-t. Ez 2014 óta nem lehetséges, amikor a BTC/USD 500 dollár alatti árfolyamon tartózkodott.
A nem realizált 40x-es hozam túl csábítónak bizonyulna a hitelezők számára ahhoz, hogy készséges hodlerekké váljanak.
A MtGox majdnem tíz évvel ezelőtt több százezer bitcoin ellopásával együtt omlott össze. A tőzsdéről később visszaszerzett pénzeszközökkel foglalkozó hosszadalmas jogi eljárást követően a kijelölt rehabilitációs vagyonkezelő, Nobuaki Kobayashi július 6-án bejelentette, hogy készül a hitelezőknek történő visszafizetésekre.
Az akkori dokumentációban Kobayashi augusztus végét jelölte meg referencia-időszakként, amely alatt megkezdődhetnek az első kifizetések.

„A bírósággal folytatott megbeszéléseket követően és a rehabilitációs tervvel összhangban a vagyonkezelő azt tervezi, hogy elkezdi a kifizetést ez év augusztus végétől addig, amíg a kezdeti visszafizetésekként teljesített összeg egy része vagy egésze be nem fejeződik.”

Mivel azonban a rehabilitációs eljárásról szóló külön honlapon nem jelentek meg új hivatalos információk, továbbra sem világos, hogy miért kaptak ilyen gyorsan ekkora teret az eladási pletykák.


Josh Rager kereskedő és elemző szerint mindeközben még ha a teljes BTC-halom egyszerre kerülne is eladásra, az ebből eredő eladási nyomás nem hozna létre olyan apokaliptikus eseményt, mint amilyet egyesek elképzeltek.

„A félelem a MtGox bitcoinjainak esetleges felszabadulása körül egyszerűen indokolatlan” – tette hozzá Michaël van de Poppe,egy másik ismert elemző is.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A profitok megszorulnak a hétvégi volatilitásban

A legutóbbi veszteségek mindazonáltal további fájdalmat váltottak ki a meglévő BTC-kereskedők számára.
A Glassnode adatai szerint a teljes BTC-kínálat nyereségben lévő százalékos aránya egyhavi mélypontra esett a nap folyamán, alig több mint 55%-ra.

A régebbi érmék eközben folytatták a növekvő nyugalmi állapot tendenciáját. A kínálatnak az a része, amely utoljára két éve vagy annál régebben hagyta el a tárcáját, tízhavi csúcsot ért el.

Olvastad már? Megjelent a friss ütemterv a Cardano frissítéséről

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Dan Matt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

A Bitcoin rallyja megosztottságot okoz a kereskedői magatartásban

A Bitcoin (BTC) rallyja az elmúlt hónapokban számos short pozíció felszámolását okozta. A hirtelen árfolyam-emelkedés miatt a kereskedők között megosztott döntéshozatal alakult ki. A különböző vélemények A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!