Csökken az Ethereum körüli felhajtás

-

Már alig több, mint két hét van csak hátra az Egyesítésig, az ETH ára viszont ismét nagyot esett, dacára a közelmúltbeli erősödésének.
Augusztus közepére az árfolyam ismét megközelítette a 2000 dolláros régiót, de aztán az elmúlt két hétben 23%-ot gyengült. Ma a legrosszabbul teljesítő kriptók között van, 24 órán belül 10%-os eséssel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Július közepén az Ethereum Beacon Chain egyik fejlesztője megosztotta a közösséggel, hogy az Egyesítés a tervek szerint szeptember közepén érkezhet, a rendszer akkor áll át a Pow használatáról a PoS megoldásra.
A dátumot bevallottan nem-hivatalosként említették, de a kereskedőket ez nem zavarta, és alaposan vásárolni kezdtek, egészen 2030 dollárig repítve az árfolyamot augusztus 14.-re.
Ez alatt az idő alatt a bányászati nehézséget is egy mesterségesen beállított szintre emelték, és megszabták, hogy a bányászok meddig dolgozhatnak a hálózaton.
Pár nappal utána viszont lejtőre került az ár, és augusztus 20.-ra 1600 dollár alá csúszott. Némi erősödéssel néhány napon belül vissza tudott erősödni 1700-ig, viszont az Egyesítés akkor kiadott hivatalos dátumának a kihirdetése sem tudta nagyobb menetelésre ösztönözni.
Jerome Powell beszéde, amelyet pénteken tartott, általános rossz hangulatot gerjesztett az értékpapírpiacon, de a kriptót sem hagyta hidegen. Az ETH megint nagyot esett lefelé, és egy nap alatt bekerült az 1500 dolláros szint alá.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Jelenleg úgy tűnik, ez a szint számít támasznak, és az Egyesítés körüli kereskedői aktivitás alaposan lecsökkent, ráadásul sokak szerint további eladási hullám is jöhet még.
Számos elemző úgy véli, az Egyesítés körüli hírverés egészen pontosan a 2000 dolláros árfolyam elérésekor volt a csúcson, és azóta már lecsengőben van a dolog.

„Az ETH vezette a menetelést, most pedig a lecsúszást. Véleményem szerint a hájp szakasznak vége, megvolt a helyi csúcs.”

Több kereskedő is nyilvánosan beismerte, hogy eladta a pozícióit, mikor 2000-nél profitot realizált, mert többek szerint az Egyesítés után nagy visszahúzódás várható.

„Eladtam ma egy csomó ethert, sz*rok az Egyesítésre. Elköltöttem a pénzt a családra.”

Olvastad már? John McAfee életben lehet, és Texasban bújkál

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!