Bulgáriában megszűntették a NEXO elleni pert

-

A bolgár hatóságok nyilatkozata alapján a NEXO nem követett el semmiféle törvénytelenséget, nincs bizonyíték pénzmosásra, adócsalásra, vagy bármiféle csalásra.

A Nexo, a népszerű defi hitelezési platform ellen tavaly szeptemberben emeltek vádat, miután a hatóságok vizsgálatot indítottak lehetséges pénzmosás, engedélyezetlen banki szolgáltatások nyújtása, és a szankciók megszegésének a vádjaival.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ország főügyészsége nemrégiben ejtett minden vádat, és úgy nyilatkoztak, hogy a Nexo tevékenysége semmilyen törvénybe nem ütközik.

A hivatalos közleményben kiemelték, hogy az ügyben eljáró ügyészek semmilyen bűncselekményre nem találtak bizonyítékot.

A vádak alapján K. Kanchev, A. Trenchev, K. Metodiev, és T. Nikolov lettek perbe fogva, mint lehetséges elkövetők, akik állítólag 2018 és 2023 januárja között bűnszövetkezet formájában szereztek profitot a cégen keresztül.

Kanchev és Trenchev további illegális banki tevékenységgel is meg lett vádolva, hiszen a Nexo platformon keresztül letétbe helyezni és hitelezni is lehet különböző külföldi valutákat.

A nyomozás során számos tanút hallgattak ki, elemezték a számlák pénzmozgását, házkutatásokat és lefoglalásokat egyaránt tartottak.

Az eljárás során a hatóságoknak egy félmillió dolláros pénzkeret is a rendelkezésére állt, hogy különböző szakértőket kérjenek fel tanácsadásra, de ez végül szükségtelennek bizonyult.

A döntésben a bulgáriai törvények kriptopénzekre vonatkozó szakaszai is nagy szerepet játszottak.

Egésze pontosan a nem vonatkozó szakaszok, Bulgáriában ugyanis a kriptopénzeknek nincsen törvényes pénzügyi státusza.

Az ügyészség megfogalmazása alapján Bulgáriában nincsen olyan jogi keretrendszer, amely kifejezetten vonatkozna a kriptopénzekre is, és így a Nexo üzleti tevékenysége nem számít szabályozottnak, és ezért engedély, regisztráció, és különböző jogosultságok sem szükségesek hozzá.

„A Nexo által kezelt kriptopénzek Bulgáriában nem számítanak pénzeszközöknek. Így a Nexo termékei, szolgáltatásai sem pénzügyi termékek és szolgáltatások. Így semmiféle tevékenység, amelyet ezekkel az eszközökkel végeznek, vagy szolgáltatásként ajánlanak az ügyfeleiknek, nem tartozik a pénzügyi, befektetési tevékenységek körébe.”

A jogszabályok alapján a kriptopénzek kereskedelme sem számít szabályozott tevékenységnek, és így az is szabadon végezhető az országban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A virtuális pénznemek jogilag sem számítanak törvényes fizetőeszköznek, így az azokra vonatkozó törvények sem érvényesek rájuk.

Az ügyészség így arra jutott, hogy a Nexo tevékenysége semmilyen téren sem számíthat törvényszegésnek, így megszűntette ellenük az eljárást, felmentve a vádlottakat.

Olvastad már? Alig maradt már token az előértékesítésen, jön az árrobbanás?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!