A neves kockázati tőkebefektető azt állítja, hogy a Solana túlárazott

-

Jason Calacanis kockázati tőkebefektető nemrégiben megkérdőjelezte a blokklánc területén kiemelkedő szerepet játszó Solana 46 milliárd dolláros értékelését.

Az X közösségi médiaplatformon közzétett posztsorozatában Calacanis a Solana piaci kapitalizációját olyan befutott vállalatokhoz hasonlította, mint a DoorDash, a Palantir és a Spotify, vitát indítva a kriptopénzek értékelésének racionalitásáról.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Solana értékelésének vizsgálata

A Calacanis szkepticizmusa a Solana értékelése és kézzelfogható üzleti alkalmazásai közötti nyilvánvaló eltérésből ered.

A kriptovilágban tapasztalható technológiai képességei és növekvő népszerűsége ellenére a kockázati tőkés kemény kérdéseket tesz fel a platform bevételeivel és jövedelmével kapcsolatban, amelyek a hagyományos vállalkozások értékelésénél gyakran használt kulcsfontosságú tényezők.

A kritika a közelmúltbeli rallyt követően a kriptopénzpiaci értékelések jogosságára és fenntarthatóságára irányuló fokozott figyelem közepette érkezik.

A Calacanis által felvetett kérdés túlmutat a Solanán. Van egy szélesebb iparági trend, ahol a kriptoprojektek piaci sapkái gyakran inkább spekulációkon, mint konkrét pénzügyi teljesítményen alapulnak.

Ezzel együtt a SOL még mindig messze a 75 milliárd dolláros csúcspiaci sapkája alatt van, még a megdöbbentő rally után is.

A jövőre összpontosító perspektíva

Ellentétben Calacanis nézeteivel, a blokklánc-szakértő és Solana-fejlesztő Armani Ferrante optimista álláspontot képvisel.

Ferrante hangsúlyozta a blokklánc-technológia jelentőségét a globális számítástechnikai rendszerek átalakításában.

Az államilag ellenőrizhető rendszerek fejlesztésének felgyorsítása mellett érvel, mivel azok potenciálisan hatással lehetnek a jövőbeli technológiai fejlődésre.

Olvastad már? A központi bankok nagy része már öt éven belül kiadna egy saját digitális valutát

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!