Az Ethereum 24 óra alatt 8%-ot ugrott Buterin javaslatát követően

-

A Bitcoin (BTC) miután visszafogott maradt, eközben a rangidős társa az ünneplésben úszott, az Ethereum (ETH) vezette a kriptopiaci emelkedést az elmúlt 24 órában.

A második legnagyobb kriptopénz 2.400 dollárig töltötte fel magát, ami a CoinMarketCap szerint a cikkírás idején közel 8%-os 24 órás emelkedést jelentett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum felébredt a szunyókálás után

A rally felkeltette a kereskedők érdeklődését, mivel a Santiment adatainak elemzése szerint a napi forgalom 16 milliárd dollár fölé ugrott.

ethereum

Forrás: Santiment

A pumpa a bálnás befektetők figyelmét is felkeltette. A legalább egymilliós értékű tranzakciók száma 52%-kal ugrott meg az előző naphoz képest.

A piac valószínűleg a társalapító Vitalik Buterin tervére reagált, miszerint egyszerűsíteni kívánja a hálózat proof-of-stake (PoS) mechanizmusát.

Vitalik javaslatai bizalmat keltenek

Egy december 27-én írt blogbejegyzésben a kriptocézár hangsúlyozta, hogy ki kell gyomlálni a mechanizmus kialakításából adódó rendszerszintű komplexitást, ami a mechanizmus n számú validátor támogatásából adódik.

Az első általa javasolt megoldás az volt, hogy megszüntessék a szóló stakinget, és a decentralizált stake poolokat bíztositsák a felhasználók számára a hálózatban való részvétel egyetlen módjaként.

A minimális staking kötelezettséget azonban 4096 ETH-ra emelnék, és az vadiátorok számát 4096-ban maximálnák.

A másik egy kétszintű megközelítés volt. Ez esetben egy nehezebb réteg 4096 ETH követelménnyel, és egy könnyebb réteg kis méretű stakerekkel, hogy egy extra biztonsági réteget biztosítson.

Utolsóként a rotációs részvételi módszer szerepelt, amelyben minden egyes résszel kapcsolatban meghatározott számú, körülbelül 4096 validálót választottak ki. Bár ennek a stratégiának voltak előnyei a másik kettővel szemben, magában hordozta a megnövekedett bonyolultság veszélyét.

Még nem tudni, hogy a közösség hogyan fog reagálni ezekre a javaslatokra. A hálózat teljesítményének javítására vonatkozó, a résztvevők szájából elhangzott ötletek azonban optimista véleményt keltettek az ETH-ról.


Az ETH változékony lesz

A rally drámai kiugrást okozott az ETH implied volatilitásában (IV) a Greeks.Live opciós adatokat nyomon követő weboldal szerint.

Forrás: Greeks.Live

A főbb IV-ek, mint például az 1 hónapos, a 3 hónapos és a 6 hónapos, az alábbiakban látható módon éves csúcsra emelkedtek.

A beavatatlanok számára az implied volatility a piac előrejelzése egy eszköz árfolyamának valószínű mozgásáról. Ez különbözik a realizált volatilitástól vagy a történelmi volatilitástól, amelyek a múltbeli ármozgásokon alapulnak.


Olvastad már? A központi bankok nagy része már öt éven belül kiadna egy saját digitális valutát

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!