Brad Garlinghouse, a SEC elnökét „zsarnoknak” nevezte

-

A Ripple Labs (XRP) vezérigazgatója, Brad Garlinghouse az egyik leghevesebb kritikusa az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC), amióta a fizetésekre összpontosító vállalatot közel három évvel ezelőtt beperelte a szabályozó hatóság.

Garlinghouse nem kímélte a szavakat, amikor nyilvános fórumokon elítélte a SEC-t, pontosabban a jelenlegi elnököt, Gary Genslert.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC elnökét „zsarnoknak” nevezte

A Ripple vezérigazgatója a tirádájához hűen „zsarnoknak” nevezte a SEC elnökét a jelenleg is zajló Messari Mainnet 2023 rendezvényen folytatott beszélgetés során.

Garlinghouse megjegyzéseiről a Fortune magazin vezető újságírója, Jeff Roberts számolt be.

Az XRP-körökben az általános hangulat azóta felfokozott, amióta részleges győzelmet arattak a SEC ellen folytatott, kemény jogi csatában. Az ítélet kimondta, hogy az XRP nyilvános eladása nem tekinthető értékpapírnak.

Az XRP intézményi befektetőknek történő értékesítése azonban értékpapírnak minősült.

A Ripple az Egyesült Államokon kívülre is tekint

A megkönnyebbülés ellenére Garlinghouse nem volt optimista a kriptók jövőjét illetően az USA-ban.

Őt idézve a Ripple-barát ügyvéd, John E Deaton azt mondta az X-en (korábban Twitter), hogy a vállalat olyan offshore helyeket nézett ki a felvételre, mint az Egyesült Arab Emírségek, az Egyesült Királyság és Szingapúr.

Az elmúlt hetek történéseit figyelembe véve ez nem meglepő.

Egy nemrégiben a Bloombergnek adott interjúban Brad Garlinghouse kijelentette, hogy a Ripple az emberi munkaerő több mint 80%-át az Egyesült Államokon kívülről szerezné be, ami sokatmondó figyelmeztetés a kripto-óriások által az amerikai piac iránt érzett hangulatra.

Az XRP biztonságban van… egyelőre.

A CoinMarketCap szerint az XRP a publikálás időpontjában 0,5084 dolláron cserélt gazdát.

A coin gyakorlatilag visszafordította az összes nyereséget, amit a SEC-ítélet után elért, a szabályozási nyomástól különböző tényezők miatt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ami azonban reményt ad az XRP befektetőknek, hogy az ítélet legalább két évig jogilag kötelező érvényű lenne minden érintettre nézve.

Ez elegendő időt adhat az XRP-nek a konszolidációra és a 2024-es potenciális bikapiacra való felkészülésre.

Olvastad már? Az Mt. Gox vagyonkezelő 2024 októberére módosítja a visszafizetési határidőt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!