A Bitcoin long pozíciói továbbra is szenvednek

-

Az elmúlt napokban a Bitcoin árfolyama a bikás lendület jeleit mutatta, ami reményt keltett a tulajdonosok számára.

Az árfolyam emelkedése ellenére azonban a long pozíciókat likvidálták.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin long pozíciói továbbra is szenvednek

A CryptoQuant elemzője, a SignalQuant szerint a Bitcoin árfolyamának emelkedésével „long squeeze” történt.

Ezt az eseményt az jellemzi, hogy a long pozíciókat birtokló befektetők úgy döntenek, hogy eladják állományukat, hogy minimalizálják a veszteségeket egy csökkenő piac során.

Ez lényegében egy védekező lépés, amelyet azok a kereskedők tesznek, akik az emelkedő árakra fogadnak, de kénytelenek eladni, amikor a piac lefelé megy.

Az elmúlt hónapban a long squeeze-ek száma megugrott, míg a short squeeze-ek száma kevés volt.

A „short squeeze” olyan szituáció, amikor a short pozíciókkal rendelkező befektetők kénytelenek vásárolni, hogy minimalizálják veszteségeiket egy emelkedő piac során.

A long squeeze-ek közelmúltbeli megugrása azt sugallta, hogy a még mindig bizonytalan kriptopiacon gyakoribbá válhatnak a hirtelen short squeeze-ek. Ez a változó környezet potenciális következményekkel jár a Bitcoin jövőbeli ármozgására nézve.

Forrás: Crypto Quant

Egy másik kritikus szempont, amit figyelembe kell venni, az eladási és vételi arány.

Ez egy olyan mérőszám, amelyet a piaci hangulat mérésére használnak, összehasonlítva az eladási opció (amely lehetővé teszi az eladást) és a vételi opció (amely lehetővé teszi a vásárlást) számát.

Az emelkedő Put to Call arány a piaci hangulat megváltozását vagy a kereskedők által alkalmazott fedezeti stratégiát jelezheti.

Továbbá, a Bitcoin nyílt kamatlába, amely a fennálló határidős kontraktusok összértékét méri, emelkedett. Ez arra utal, hogy a piaci ingadozások ellenére egyre nagyobb az érdeklődés a Bitcoin származékos ügyletek kereskedelme iránt.

Emellett a Bitcoin implicit volatilitása is emelkedett. Az implikált volatilitás a piac jövőbeli áringadozásokra vonatkozó várakozásait jelzi.

Az emelkedés a kereskedők körében növekvő bizonytalanságot jelezhet, amelyet különböző tényezők, például makrogazdasági események vagy szabályozási fejlemények okozhatnak.

Forrás: coinglass

A bálnák visszahúzódnak

Ezzel együtt a bálnák is kezdték elveszíteni érdeklődésüket a BTC iránt.

A Glassnode adatai szerint a Bitcoin-bálnák száma egyhavi mélypontra, 1585-re esett.

Ez arra utalt, hogy a nagy tulajdonosok vagy csökkentik Bitcoin-pozícióikat, vagy diverzifikálják portfóliójukat.

A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin 26.600 dolláron kereskedett, a kereskedési volumen pedig csökkenést mutatott.

bitcoin
Forrás: Santiment

Olvastad már? A NAV 1 millió dollár értékű kriptovalutát foglalt le

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Kiyosaki: most kell bitcoint venni, amíg nem késő!

Robert Kiyosaki ismételten az alternatív befektetési eszközöket szorgalmazza, beleértve az aranyat, az ezüstöt, és a Bitcoint, miközben óva int a hagyományos fiat pénzrendszertől. Kiyosaki, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!