Bobby Lee, a kriptoipar ismert személye szerint a bitcoin összértéke idővel meghaladja az aranyét, és egyszer akár egymillió dollárt is érhet.

Lee, a kínai BTCC kriptotőzsde társalapítója egy sor Twitter-üzenetben fejezte ki véleményét a bitcoin vs arany vitában.

Lee: a bitcoin összértéke elérheti a 8 billió dollárt

Az arany összértéke 8 billió dollár, a bitcoiné csupán 160 milliárd. Ez jelenleg ötvenszer alacsonyabb, de Lee úgy gondolja, hogy 2028-ra az arány akár meg is fordulhat.

„A fordulat kilenc éven belül megtörténik, a bitcoin árfolyama pedig átlépi az 500 000 dollárt – írta.

Sokakhoz hasonlóan Lee is arra alapozza a bitcoin sikerét, hogy a blokkjutalmak csökkentésével a bitcoin készlete is csökkenni fog. Elmondta, hogy az elkövetkezendő évtizedben a blokkjutalom három alkalommal is feleződni fog.

Hozzátette:

„A huszadik évére a naponta kiadott új bitcoinok száma 255 lesz, ez éves szinten 0,5%-nál is alacsonyabb infláció. Ez még az aranynál is ritkább!”

A pénznyomtatással 1 millió dollárig mehet a bitcoin

Véleménye egyezik egy jól ismert árfolyamjóslattal, a stock-to-flow modellel. A PlanB nevű elemző elmélete összeveti a bitcoin új készlettét a jelenlegivel, hogy megjósolja a jövőbeli árfolyamot.

A jóslat szerint a 2020 májusi feleződésig 8300 dollár lesz a bitcoin árfolyama. Ezt követően két évvel később már 100 000 dolláros árfolyammal számol.

Lee is csatlakozott PlanB-hez a következő évtized magasabb árfolyamának becslésében. Szerinte akár az egymillió dolláros árfolyam is lehetséges, ha folytatódik a globális pénznyomtatás. PlanB szerint a folyamatos pénznyomtatással már nem működne a stock-to-flow modell.

Nagyon boldog lennék, ha a modell kitartana az elkövetkezendő 1, 2 vagy akár 3 feleződés során.

Főleg, ha a bitcoin árfolyamát dollárban mérjük, ki tudja, hogy mi történik a dollárral, ha a Fed folytatja a mennyiségi lazítást (pénznyomtatást).

Bitcoinozók az aranyhívők ellen

Egyelőre nagyon sokan kételkednek abban, hogy a bitcoin meghaladhatja-e az arany, mint fő vagyontároló eszközt. A leghangosabb közülük Peter Schiff, aki hírhedtté vált a közösségi médiában bitcoin iránti nézőpontja miatt.

Schiff a múlt héten elmondta, hogy ha Kína arannyal fedezné nemzeti digitális valutáját, az rossz hír lehet a bitcoin számára.

Korábban azt jósolta, hogy a BTC/USD árfolyam sosem éri el az 50 000 dollárt, míg az arany az 5000-et is meghaladja majd.

Max Keiser, az RT házigazdája ellentétes állásponton próbál kiállni a bitcoin igaza mellett a közösségimédia-oldalakon.

Olvastad már? A kriptoeszközök 1 százalékát tartja hasznosnak a Ripple vezérigazgatója

A Keiser Report múlt heti epizódjában elmondta, hogy a bitcoin önelszámoló képessége sokkal jobb valutává teszi az aranynál vagy a fiatnál.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Zach Copley


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzok magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjeleno írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfeleloségét csak az adott befekteto személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések elõtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjeleno esetleges hibákért téves információkból eredendo anyagi károkért a kriptoworld.hu felelosséget nem vállal.