A kriptopénzek akár 99 százaléka is a süllyesztőben végzi majd – legalábbis a Ripple-vezérigazgató Brad Garlinghouse előrejezése szerint.

Garlinghouse szerint túl sok a kriptoprojekt

Egy november 5-én a Bloobergen megjelent interjúban Garlinghouse kijelentette, hogy jelenleg túl sok kriptopénz létezik. Jóslata szerint ezeknek mindössze egyetlen százaléka fog túlélni.

A kriptprojektek ezen kis száma megváltoztatja majd a játékot, és jóval jelentőségteljesebbé teszi majd azokat, mivel valós ügyfelek számára oldanak majd meg valós problémákat – jelentette ki a Ripple vezérigazgatója.

A növekedést a piac körüli hájp okozza

Garlinghouse szerint a digitális eszközök növekvő száma mindössze csak a kriptoszektor körüli hájpnak tudható be.

Megjegyezte, hogy manapság napi szinten több mint 3000 digitális eszközzel kereskednek. Utalt arra, hogy ezeknek nagyon kis hányada fogja csak kielégíteni a fogyasztói igényeket, nagyobb részük inkább elvész majd a süllyesztőben.

Kijelentette:

„Ha valamilyen új piac jelenik meg, nagyon sok ember lázba jön, és meg akarja mutatni, hogy meg tudnak oldani egy problémát, ki tudják elégíteni a fogyasztók igényeit.”

Kritizálta a SWIFT „tranzakcióvolatilitását”

Az interjúban Garlinghouse szintén kritizálta Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWFIT) úgynevezett „tranzakcióvolatilitását”.

Idézett egy cikket, amelyet a Ripple tett közzé, és amelyben arról írnak, hogy az XRP fokozott volatilitásnak van kitéve.

Garlinghouse azzal érvelt, hogy az XRP token „volatilitásnak való kitettsége egytizede egy átlagos, fiatalapú SWIFT-fizetésnek”.

2019 júliusában a SWIFT bejelentette, hogy sikeresen végrehajtottak egy azonnali, határokon átívelő pénztovábbítást Ázsiában. Állításuk szerint az azonnali fizetések pilotján belül egy fizetés legfeljebb 25 másodpercig tartott, a leggyorsabb pedig 13 másodperc alatt valósult meg.

A teszt egy interakció volt a SWIFT Global Payments Innovation fizetési platformja és a szingapúri FAST, belföldi, azonnali fizetéseket lehetővé tévő megoldás között.

Olvastad már? Miért kellene kriptopénzt vásárolni?

Ahogy arról korábban beszámoltak, a SWIFT szintén lehetővé teszi majd az elosztottfőkönyv-technológia felhasználását saját GPI-platformjában.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂