Amint elmondod valakinek, hogy bitcoint használsz, vagy kriptopénz-befektető vagy, megjósolhatók a következő kérdések.

„Miért kellene kriptopénzt vásárolnom?”, vagy ezt lehet még idegesítőbben is csinálni, „mond meg nekem, miért…”, mintha valamiféle bitcoinértékesítő lennél.

Mikor ez történik, természetesen lehet sorolni az érveket, pro és kontra. Szabadság, decentralizáció, profit, technológia, jövőkép.

Hátrányként pedig a kockázat mértéke, a veszteség lehetősége, és az olyan faktorok, mint a bányászat környezetszennyező mivolta. Szóval mit kellene mondani az embereknek, miért kellene kriptopénzt vásárolniuk?

Az első és – legalábbis sokak számára – legfontosabb ok a decentralizáció, és a képesség, hogy az ember kikerüljön a központi bankok és a kormányzatok fennhatósága alól.

A kriptó lehetővé teszi, hogy a tulajdonosa ténylegesen rendelkezzen felette, ez pedig hatalmas előny a fiat pénzekkel szemben, amelyeket igazából nem birtokolunk.

Mindazonáltal a decentralizáció rossz képzettársításokat kelthet. Sokan a pénzmosással, bűnözéssel, a darkwebes botrányokkal kapcsolják össze, szóval érdemes inkább technikai irányból megközelíteni, ha el akarod magyarázni.

Itt jön képbe a blokklánc-technológia, mivel a blokklánc több, mint egy egyszerű kriptós termék. Ez egy automatizálható, hatékony jövő terméke. Ha valaki ebben részt akar venni, az vegyen kriptót. Ilyen egyszerű ez.

Ha sikeres befektető vagy, és valaki erre rákérdez, kétségtelenül el akarod majd mondani neki, hogy a befektetésed nagyon is jól megy.

Elmondhatod, hogy lehet vele pénzt csinálni. De mindig, mindig mondd el, hogy mekkora a kockázat, teljesen mindegy, hogy eddig ki mekkora pénzt csinált vele. Lehet, hogy hamar összejön egy Porsche ára, de az is megtörténhet hogy erre egyáltalán nem kerül sor.

Végül, de nem utolsó sorban, a szabad választás. Mindenkinek joga van eldönteni, akar-e vásárolni vagy sem. Ha pedig eldöntötted, hogy akarsz, akkor fogsz is.

Mikor kérdéseket kapsz a kriptóval kapcsolatban, adj segítséget az információgyűjtéshez. Mondd el, te miért vásároltál, és hagyd, hogy jobban utánaolvassanak.

Olvastad már? Az Ethereum tovább halogatja a jégkorszak ígéretét

Ha többet segítünk egymásnak, a befektetésünk is többet fog hozni a jövőben!

Forrás: cryptodaily.co.uk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.