Az emberek közel 60%-a a bitcoint részesít előnyben hosszú távú befektetésként az aranyhoz és a szövetségi bankjegyekhez képest – derül egy Ron Paul amerikai képviselő és elnökjelölt által közölt felmérés eredményéből.

Te mit választanál?

Tegnap a texasi Ron Paul közölt egy kérdést közel 650 000 Twitter-követője számára.

Egy tehetős ember 10 000 dollárt adományoz neked, és el kell eldöntened, hogy milyen formában kapod meg az ajándékot. Azonban akad egy bökkenő: tíz évig ebben a formában kell tartanod az ajándékot, anélkül, hogy hozzányúlnál. Milyen formát fogsz választani?

A négy lehetőség a szövetségi bankjegyek, arany, bitcoin és egy tíz éves kincstári kötvény volt. A cikk írásakor 70 000-en adták le voksukat és még négy óráig lehet szavazni.

Eddig a bitcoin vezet 58%-kal, ezt követi az arany 33%-kal. A kincstári kötvények és a bankjegyek 7 és 2 %-kon állnak.

Az egyik felhasználó szerint az arany a legegyszerűbb választás. Miért? „A valuták elértéktelenednek. A bitcoint figyelni kell, nagyokat ugrik. A kincstárnak nincs megtérülése, így csak pénzt veszítenél.”

Egy Dr. Bitcoin M.D. nevű felhasználó szerint annak ellenére, hogy csak tíz éve van bitcoin „sokkal jobb pénzügyi eszköz az alapvető tulajdonságainak köszönhetően.”

Ez nem az első eset, hogy Paul a kriptót emlegette. Júliusban a CNBC „Squawk Alley” műsorában a képviselő elmondta, hogy a kriptopénzek „remek ötletek”, valamint, hogy támogatja a kriptovalutákat és a blokkláncot a valuták versenye miatt.

2014-ben még voltak aggodalmai a kripto támogatása kapcsán, leginkább a csalások miatt, de összességében kiállt a kriptopénzek mellett.

Bitcoin-ajándék

A Twitter-üzenet után Paul valószínűleg megkapta első bitcoinját Bobby Lee-től, a Bitcoin Foundation elnökségi tagjáról és a Ballett Crypto bitcointárca alapítójától.

Lee az ajándék bejelentése mellett elmondta, hogy a bitcointárca egy különleges szériaszámmal rendelkezik, amely megegyezik Paul születésnapjával.

Az ajándékot a 2019-es Litecoin Summiton adták át. Jelen volt Charlie Lee, Litecoin-alapító is, aki nem mellesleg Bobby Lee testvére.

Olvastad már? Ismét előállt a bitcoin egyik állítólagos társalapítója

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂