Valaki ismét Satoshi Nakamotónak, a bitcoin titokzatos megalkotójának adja ki magát.

Most a „Jörg Molt” névre hallgató német vállalkozó és korábbi DJ vállalta a Nakamoto nevet. Egy kriptóval kapcsolatos eseményen áll elő azzal, hogy ő a bitcoin társalapítója és 250 000 bitcoin tulajdonosa.

Satoshi súlya

Satoshi Nakamoto neve nagy súllyal bír. A titokzatos programozó (vagy programozók) alkotta meg a mai napig forradalminak számító decentralizált hálózatot, amely egyszerre biztonságos tranzakciós fizetési felület és egyfajta önálló digitális pénz.

A bitcoin átszelte a határokat, amelyeket a korábbi digitálisvaluta-próbálkozásoknak nem sikerült.

Mindemellett, kutatócsoportok szerint Nakamoto nagyjából 5 milliárd dollárnyi bitcoinnal rendelkezik.

Így nem meglepő, hogy sokan próbálták Nakamotónak kiadni magukat, miután eltűnt a bitcoin alapítója, és a projekt vezetése egy korai felhasználó kezébe került.

Eddig azonban egyetlen jelentkezőnek sem sikerült bizonyítania, hogy valóban a Bitcoin megalkotója lennek. Általában valami gyenge bizonyítékkal vagy mentális gimnasztikákkal próbálják meggyőzni a világot.

Azonban ez nem állította meg az embereket abban, hogy Satoshinak adják ki magukat.

Íme Jörg Molt, a Bitcoin „társalapítója”

A múlt héten a kriptoipar számos tagja részt vett a Las Vegasban megrendezett Vegas Blockchain Weeken.

Sok különböző ember volt jelen az eseményen, bitcoinmaximalisták, altkoinhívők, blokkláncvállalkozók, kriptopénz-„influenszerek” és sokan mások. Ott volt Jörg Molt is, akinek Twitter neve „@bitcoin_cofound” és elmondása szerint a „bitcoin társalapítója”, azonban a felhasználóját nemrég deaktiválták.

Molt szerint 250 000 bitcoin tulajdonosa, amely jelenleg nagyjából 2,3 milliárd dollárt ér.

Molt sokaknak fel sem tűnt az eseményen, azonban Kenneth Bosak kriptopénz-kommentár október 31-én úgy döntött, hogy akcióba lép.

Bosak ekkor közölt egy videót, ahol „csalónak” nevezte Moltot, a Wold Crypto Con egyik eseményén. (Ez volt Bosak második próbálkozása arra, hogy felhívja a figyelmet a „csalóra” az eseményen. Korábban kikísérték a New York Consensusról, miután szintén csalónak nevezte egy kirptoprojekt állítólagos társalapítóját.)

Bosak videója gyorsan terjedni kezdett, több ezer lájkot szerzett a Twitteren, ezzel Molt hírneve gyorsan összeomlott.

Andreas Antonopoulos, aki gyakran tart előadásokat a bitcoinról, és az ipar egyik legkedvesebb embere, hosszas bejegyzésekben támadta Moltot.

A következőt írta:

„Azt hallottam a Bitcoin alapítójának tartja magát, és több ezer bitcoinnal rendelkezik. HAZUGSÁG.”

Mások is követték, mint Lina Seiche, a BTSE kriptotőzsde marketingigazgatója, aki közölt egy összefoglaló videót Molt egyik exfeleségétől.

A hat perces videó szerint Molt legalább hat különböző embernek tartozik, nem fizeti a gyerektartást két gyermeke számára és még számítógépe sem volt, amikor 11 éve kiadták a bitcoin fehérkönyvét.

Bosak videóját követően Molt eltűnt az internetről, nem válaszolt a vádakra.

Érdekes időzítés

Érdekes időpontban érkezett mindez.

Ahogy Samson Mow, a bitcoin fejlesztésével foglalkozó Blockstream biztonsági elnöke elmondta, Molt botránya éppen akkor zajlott, amikor Craig Wright, az ausztrál kriptográfus, aki szintén Satoshinak tartja magát nem tudta kifizetni Ira Kleimant, egy korai bitcoinfelhasználó testvérét, aki állítólag több százezer érme tulajdonosa lehetett.

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂