Tuur Demeester, ismert Bitcoin-fejlesztő ismét a Twitteren osztotta meg az Ethereumot és annak jövőjét illető aggályait.

Az ether még mindig a második legnagyobb kriptopénz, közel 20 milliárd dolláros kapitalizációval, 185 USD körüli árfolyammal.

A napi forgalma 8,9 milliárdra tehető, amellyel a harmadik legnagyobb mértékben kereskedett kriptoeszköz a világon.

Mindamellett, hogy még mindig a legnagyobb blokkláncalapú fejlesztőplatform, nem mindenki szerint érdemli meg a pozícióját. Tuur Demeester a napokban a Twitteren osztotta meg az ETH-val kapcsolatos aggodalmait.

Állításai szerint az Ethereum kultúrája éppen ellentétes a cypherpunk alapvetéseivel. Úgy tűnik, a projekt a nagyobb centralizáltság és a rosszabb működés irányába tart.

Az Ethereum centralizáltabb lesz?

Demeester négy tweetet posztolt állításai bizonyítására, az egyiket Vlad Zamfir fejlesztő, a másik hármat Vitalik Buterin részéről.

Vlad hozzászólása alapján a bizalom ilyenfajta minimalizálása nem a cypherpunk egyik értékajánlata, hanem autoriter próbálkozás a blokkláncrendszer leállítására.

Buterin egyik tweetje is hasonló vonalat képvisel:

„Az ötlet, hogy az átlagos felhasználók maguk hitelesítik egy teljes rendszer tranzakciós történetét, eléggé vad elképzelés.”

Demeester nem először figyelmeztet

Néhány más megnyilvánulással az Ethereum fejlesztői részéről, ezek már nem először vezettek Demeester „anti-ethereum” hozzáállásához. 2018 decemberében egy 50 tweetből álló posztban osztotta meg, hogy miért nem szimpatizál a projekttel.

Ebben az összes hibát felsorolta, amellyel az Ethereum rendelkezik, köztük a tényt, hogy a kultúrája és a felépítése ellentétes a Bitcoinéval.

Az Ethereum nem pénz, nem biztonságos, és nem skálázható. Ezek Vlad Zamfir saját szavai, amelyeket 2017 májusának elsején osztott meg.

Végkövetkeztetésként elmondható, hogy az Ethereumnak magas támogatottsága ellenére még mindig komoly hiányosságai vannak, amelyeket évek óta nem tudnak megoldani.

Olvastad már? Changpeng Zhao: A közeljövőben a 16 000 dolláros bitcoin sem kizárt

Nagyon is lehetséges ráadásul, hogy ezek a következő évek során sem fognak megoldódni, és ez Demeester fő aggodalma. Így a legrosszabb esetben akár az is megtörténhet, hogy idővel az Ethereum veszít a használhatóságából, ráadásul centralizáltabb is lesz.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂