Kína ismét elismerte a blokkláncot egy fejlesztési megállapodás formájában, melyet Hongkong központi bankjával kötöttek.

A Hong Kong Monetary Authority (HKMA) megerősítette, hogy egyetértési megállapodást (MoU) köt a Kínai Jegybankkal (PBoC).

A központi bankok „egyszerűbb kereskedelmi gazdaságot szeretnének”

A megállapodás célja, hogy bizonyítsa egy pénzügyi kereskedelmi platform koncepcióját 2020 első negyedévétől, mely két létező projektet kombinál: a HKMA eTradeConnect és a PBoc Trade Finance Platform rendszereit.

A két központi bankot a hongongi Interbank Clearing Limited és a PBoC Institute of Digital Currency leányvállalati fogja képviselni.

 „Ha sikeresen létrejött a kapcsolat, akkor mindkét helyen irodákat kínál majd egyszerűbb kereskedelmi szolgáltatásokkal, emellett lehetővé teszi a hongkongi bankok számára, hogy részt vegyenek a pénzügyi kereskedelmi vállalatuk terjedésében.”

Kína blokkláncalapja lassan 6 milliárd dollárnál tart

A hír nem sokkal azután érkezik, hogy Peking is hirtelen elismerte a blokklánc technológiáját. Hszi Csin-ping elnök személyesen is a felhasználására buzdította az ország gazdaságát.

Az események után Kína regionális kormányai és egyéb szervezetek 5,7 milliárd dollárnyi támogatást ígértek egy blokkláncalap számára, a pénzügyi hírekkel foglalkozó China Money Network szerdai beszámolója szerint.

Az alapban szerepel 100 millió jüannyi (14,3 millió dollár) támogatás az 1911 Grouptól.

 „Ahhoz, hogy új szintre emeljük Hongkong fintech-fejlesztését egy holisztikus „HK Inc.” megközelítést kell alkalmaznunk.” – mondta Eddie Yue, a HKMA vezérigazgatója a megállapodás aláírását követően.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂