Az Ethereum a megszokott módon kezeli a proof of stake rendszerre való átállás dilemmáját – ismét elhalasztották a bányászás „jégkorszakát”.

Az elmúlt három év során a fejlesztők számos alkalommal megszavazták a nehézségbomba hatástalanítását, így a bányászok haladékot kapnak a blokkjutalmakra.

A Berlin hardfork nehézségnövelés nélkül érkezik

A nehézségbomba újabb halasztása még a Berlin hardfork előtt megesik, amely 2020 júniusára van kiírva. A 2019 decemberében várható Istanbul súlyelágazás sem hagyja még el a bányászást.

A bányászás megszüntetése üres ígéretnek tűnik az Ethereum csapatától. A proof of work modell problémái és az egyre növekvő költségek ellenére a proof of stake rendszer egyelőre csak részben fog működni, a bányászok továbbra is fontos részei lesznek a rendszernek.

Az újabb halasztás vitákat indított a Ropsten teszthálózaton. Az esemény érdekes lehetőséget vet fel. Annak ellenére, hogy új blokkgyártási modellre állnak, a bányászok továbbra is elég befolyással rendelkeznek majd a blokkok gyártásához.

Egyesek attól tartanak, hogy az Etherum két egymással versengő láncra oszolhat. A konfliktus megoldása egyelőre ismeretlen. Az általános szemlélet szerint nem kell elfogadni a leghosszabb láncot, és új eszközöket lehet gyártani.

Az Ethereum hashrátája nagyjából 20%-ot emelkedett 2019 eleje óta. A bányászok továbbra is jelentős befolyással bírnak a hálózatra, pozíciójuktól pedig nem feltétlenül szeretnének megválni.

Azonban az etherbányászás növekedése visszafogottabb, amelynek oka a nehézségbomba körüli bizonytalanság lehet. A protokoll szintű találmány az Ethereum születése óta létezik. Célja, hogy a bányászást annyira megnehezítse, hogy elkerülhetetlenné váljon az átállás a proof of stake rendszerre.

A DEFI káoszt okozhat egy fork esetén

Az elmúlt évek alatt sokat változott az ether felhasználása, ezzel a hard forkok lehetősége is nehézkesebbé vált. Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója megmutatta, hogy a decentralizált pénzügyek, vagyis DeFi felemelkedésével az Ethereum hálózata „forkolhatatlanná” vált.

Ha két lánc versenyzik egymással, akkor káoszt okozhat a tokenek és fizetőképesség terén, ugyanis a rendszer nem tudná eldönteni, hogy melyik lánc határozza meg a stabilkoinokat.

Olvastad már? Így erősödnek a bitcoin alapjai

Az ether értéke 183,44 dollár körül állt be, a kriptopénz fő felhasználása kezd áthelyeződni a biztosított hitelek felé.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂