Tawanda Kembo, a zimbabwei kriptotőzsde, a Golix alapítója és ügyvezetője állítása szerint elhagyta a tőzsde egyik cold walletjének a jelszavát.

A helyi iHarare hírcsatorna november elsején számolt be róla, hogy az ország első kriptotőzsdéjének ügyvezetője még tavaly májusban elvesztette az egyik jelszót. A hír két, egymástól független forrás által is meg lett erősítve.

33 bitcoin

A sztori azután pattant ki, hogy a Zimbabwei Jegybank utasította a tőzsdét a működés felfüggesztésére, a jogszabályok megsértése miatt.

Azóta a tőzsde minden kommunikációt megszakított az ügyfeleivel, miközben nagy mennyiségű befektetést még nem tudtak a felületről visszautalni maguknak a felhasználók.

Kembo egy nyílt levélben válaszolt a tőzsdével, kiutalásokkal kapcsolatban felmerült vádakra.

Kembo tagadta, hogy a cég képtelen lenne a kiutalásokat kezelni, mint mondja,

„a felhasználók 99%-a bárminemű fennakadás nélkül tud kiutalni a Golixról”, hozzátéve, az 1%-os kisebbségből jönnek a felhasználói panaszok.

Mindenesetre Kembo nem tagadta le a 33 bitcoint tartalmazó tárca kulcsainak elhagyását.

Zimbabwe betiltotta a külföldi valutákat

Júliusban a zimbabwei kormányzat betiltotta a kriptopénzek és a külföldi valuták használatát az országban, ez komoly növekedést okozott a p2p bitcoin kereskedelemben.

A zimbabwei lakosság csak magasabb áron, külföldről juthat bitcoinhoz, olyan szolgáltatókon keresztül, mint a PayPal, Western Union, vagy a Moneybookers.

Olvastad már? A Starbucks a Bakkt első üzlettársa

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂