A bitcoin újabb napokat töltött konszolidációval, a múlt havi hullámvasút után. Az év nagy része hasonlóan telt, de a hálózat alapjai egyre erősödnek.

A Bitcoin-hálózat erősödik

Az árfolyam tekintetében a bitcoin újabb napot töltött 9000 dollár körül. A Tradingview grafikonjai megmutatják, hogy az árfolyam 9100 dollárról 9250-re emelkedett az elmúlt pár órában, ami 1,5%-os növekedés a nap során. Az ilyen fokú mozgások általánosnak mondhatók.

Tény azonban, hogy a múlt heti ugrást nem követte árzuhanás, ez pedig nagyon jó jel. Így rövid távon is emelkedésekre számíthatunk. Hosszabb távon szinte garantált az áremelkedés, ugyanis idővel sok pozitív tényező érvényesülhet.

Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital társalapítója és üzlettársa egy Twitter-üzenetben növekvő pozitivitást figyelt meg a bitcoin körül.

 „195 nap a következő bitcoinfelezésig. Kevesebb, mint 3 millió bitcoin maradt kibányászásra. A hashráta folyamatosan rekordokat dönt. A világ legerősebb számítógépes hálózata egyre erősödik.”

Érdemes azonban megemlékezni arról, hogy a Litecoin feleződése is hatalmas ugrásokat hozott, az esemény után viszont nagyot bukott az ezt követő hetekben.

A Bitcoin hálózata mellett egyéb tényezők is közrejátszanak. A makrogazdasági mutatók egyre komorabb képet mutatnak, a világ egyre inkább egy újabb válság felé halad.

Az Egyesült Államokban a Fed ismét manipulálja a pénzügyi piacokat a kamatlábak csökkentésével. Ez arra ösztönzi az embereket, hogy takarékosság helyett költsenek és kölcsönöket vegyenek fel.

Még Kínában is egyre többen vesznek fel hitelt, mialatt csökkennek a megtakarítások, az emberek egy materialista életvonalt követnek és életszínvonalukon felül próbálnak költekezni.

A fiat rendszer egyértelműen rossz, ahogy azt Venezuela és Argentína lakói is tudatosították idén. A hatalmas hiperinfláció és a tőkeirányítás hatalmas igényt teremtett a bitcoin iránt a tőzsdén kívüli piacokon.

Saifedean Ammous, közgazdász felhívta a figyelmet a fiat és a bankrendszer hibáira:

A bitcoin valós költsége a hardverben és az elektromosságban van, amelyek a rendszer futtatásához szükségesek. A fiat költségei a kormányok által elkövetett milliós emberáldozatok, melyek mindenhatóvá váltak az infláció által.

A bankok feleltek az utolsó gazdasági válságért, ez pedig a következő esetében is így lesz. Tény az, hogy a bitcoin ezt megoldhatja, ahogy azt a 11 éve kiadott fehér könyvben is leírták.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂